Jelgavā darbu sāk vienīgā PET granulu ražotne Baltijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jelgavā darbu sāk PET granulu ražotne, kurā gadā paredzēts saražot 8,5 tūkstošus tonnu granulu. Ar šādu daudzumu pietiek, lai saražotu visas Latvijā nepieciešamās PET pudeles.

PET granulas ir alternatīva izejviela naftas granulām, kas nepieciešama pārtikas iepakojumu ražošanai.

Pirms pieciem gadiem Jelgavā darbu sāka A/S ''Eco Baltia'' uzņēmums PET Baltija, kurš izlietotās limonādes, minerālūdens un citas pudeles pāršķiro, attīra un pārstrādā pārslās. Līdz šim uzņēmuma produkcija, no kuras ražo granulas, tika eksportēta, bet tagad sperts solis tālāk un arī granulu ražošana, kas ir nākamais posms ciklā no ''pudeles līdz pudelei'', notiks tepat Jelgavā.

„Latvijas kopējais patēriņš PET pudelēm gadā ir 160 miljoni PET pudeļu, un mūsu ražotnes jauda ir saražot šo apjomu vairāk nekā 35% vairāk. Un tas nozīmē, ka ražošana spēj apgādāt ar izejvielu PET pudeļu ražošanai visu Latvijas un daļēji arī Lietuvas un Igaunijas tirgu,” norāda A/S''Eco Baltia'' valdes priekšsēdētājs Artūrs Skroderis.

Pārstrādes cikls no pārslām līdz granulām ir automatizēts un ilgst astoņas stundas. Pašlaik rūpnīca strādā testa režīmā, bet maksimālu jauda būs līdz 8,5 tūkstošiem tonnu granulu gadā.

Uzņēmēji cer, ka lielākais noieta tirgus noteikti būs Baltija. „Tepat Lietuvā ir lielie pudeļu ražotāji. Ceram, ka viņus ieinteresēs mūsu piedāvājums, jo transporta izmaksas ir daudz lētākas nekā vedot tālāk. Bet arī Polijā un Somijā ir pietiekoši izdevīgi viņas aizvest no šejienes,” stāsta SIA''Eko Pet'' valdes loceklis Daniels Jeļisejevs.

Jaunā rūpnīca nodrošinās 17 jaunas darba vietas, bet nākotnē „Eco Baltia” grupas uzņēmumi iecerējuši attīstīties vēl tālāk - ražot arī preformas un PET pudeles.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti