Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Intaru Zitānu

Rīta Panorāma

Mākslinieces S.Frances pirmā personālizstāde

Intervija ar Ansi Zeltiņu

Jaunais pārvaldnieks Zeltiņš grib mazināt Rīgas brīvostas atkarību no beramkravām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas brīvostas pārvaldei nopietni jāstrādā pie kravu diversifikācijas, mazinot atkarību no beramkravām, kas lielā mērā nāk no Krievijas, intervijā LTV raidījumā “Rīta panorāma” sacīja Ansis Zeltiņš, kurš darbu Rīgas brīvostas pārvaldnieka amatā sāks šonedēļ, 1.augustā.

Stāstot par brīvostas prioritārajiem darbiem, Zeltiņš norādīja, ka būtu jāpalielina konteinerkravu un ģenerālo kravu plūsmas, lai mazināju atkarību no beramkravām. Vienlaikus viņš cer, ka šādu kravu plūsma no Krievijas pilnībā neizsīks, jo Rīgas ostai ir savas priekšrocības un tā var konkurēt ar cenu, attālumu un arī servisu.

Viņš arī uzsvēra, ka ostas darbu nosaka ģeogrāfiskā atrašanās vieta, kas definē kravu plūsmas. Rīgas osta ir tranzīta ceļš no austrumiem uz rietumiem, un tāpēc nozīmīga ir Ķīnas kravu tranzīta piesaiste. Tas gan neesot ne viegls, ne ātrs process.

Tāpat starp darba prioritātēm Zeltiņš minēja Krievu salas projektu, kurš ir jāpabeidz.

Ziņots, ka šā gada pirmajos sešos mēnešos  Rīgas ostā pārkrauts 17,5 miljoni tonnu dažādu kravu, kas ir par 4,1% mazāk kā pērn pirmajā pusgadā. Vienlaikus pusgadā pieaudzis konteinerkravu apjoms, kas bijis augstākais pusgada rezultāts ostas pastāvēšanas vēsturē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti