Pasaules panorāma

Venecuēlā - mēģinājums gāzt prezidentu

Pasaules panorāma

Masku gatavotāji gūst jaunu popularitāti

Filmēšanas laukumos - turpmāk maskās

Jaunā realitāte šovbiznesā – «nē» intīmām scēnām un plašiem masu skatiem?

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Komēdijas, viegli seriāli no pagātnes, programmas, kas ir saistītas ar ceļošanu, desmit gadu senas sporta spēles – viss, kas liek aizmirsties un atslābt, ir tā informācija, ko Covid-19 pandēmijas laikos aizvien vairāk cilvēki meklē televizoru ekrānos. Bet tieši izklaides žanram šis ir liels izaicinājumu laiks.

Karos un krīzēs cilvēki allaž kādā brīdī sāk meklēt informāciju, kas ļauj aizbēgt no ikdienas. Tā bija arī 2008. gada finanšu krīzē, un tā ir tagad. Taču lielās industrijas, kas to nodrošina, šobrīd pašas sastopas ar lieliem pārbaudījumiem. Piemēram, Holivuda, kas, tā vienkārši sakot, šobrīd stāv uz vietas.

To apliecina Ģirts Līcis, mediju satura eksperts Londonā: “Notiek process pirms un pēc filmēšanas. Ļoti aktīvi tiek rakstīti scenāriji, veidoti lieli plāni. Šovus, seriālus, kas ir paspēti ierakstīt, montē, gatavo. Bet filmēšana praktiski nenotiek.”

Vienlaikus notiek gatavošanās jaunajai realitātei, proti, kā strādāt un dzīvot tad, kad filmēšana atsāksies. To ir grūti iedomāties bez tieša cilvēku kontakta. Tie būs nosacījumu, ko nāksies stingri ievērot arī filmēšanas laukumos.

“Visiem, izņemot aktierus, filmēšanas laukumā būs jāatrodas maskās un cimdos. Ir jāievēro distance.

Katram grupas dalībniekam ir jāparedz četru kvadrātmetru vieta. Un tad vēl daudz un dažādu sīkumu. Nevarēs būt kafijas pauzes, ēdiens būs sapakots, katram tiks izsniegtas iepriekš sapakotas porcijas,” atklāj Līcis.

Un arī seriālu, raidījumu, šovu scenāriju rakstītājiem būs jāparedz, ka agrāk pašsaprotamas ainas vismaz uz brīdi būs jāatliek malā. “Piemēram, kādas intīmas ainas vai ķermeņa pieskārienus. Šobrīd acīmredzot no tā izvairīsies. Lai gan tehnoloģija ir gājusi uz priekšu un ir lietas, kuras kaut kādā veidā varēs kompensēt. Piemēram, ar dažādiem kameras leņķiem, panākot, ka varoņi stāv tuvāk, nekā ir īstenībā,” zina stāstīt Līcis.

Arī no plašiem masu skatiem – kāzām, politiskām demonstrācijām, dievkalpojumiem – būs jāatturas.

Cik ilgi šādi nāksies piesargāties, pagaidām ir grūti pateikt. Taču šī ir radoša industrija, kurā strādā radoši cilvēki un kuriem būs pa spēkam izveidot tādu produktu, kas liks aizmirst, ka vīruss ierasto seriālu vai filmu kārtību tiešām ir mainījis.

Tiesa, vīrusa pandēmija ir pamatīgi sabaidījusi lielo projektu apdrošinātājus un sponsorus.

Tas nozīmē, ka tuvākajā laikā uzreiz plašu, jaunu saturu izklaides jomā, visticamāk, gaidīt nevarēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti