Īlons Masks atsakās no «Twitter» iegādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītājs Īlons Masks piektdien paziņoja, ka atsakās no darījuma par mikroblogošanas vietnes "Twitter" iegādi, un apsūdzēja "Twitter" "maldinošu" paziņojumu izteikšanā par neīsto kontu daudzumu šajā platformā.

Maska lēmums neīstenot aprīlī noslēgto darījumu, kas paredzēja iegādāties "Twitter" par 44 miljardiem ASV dolāru, nozīmē sākumu tiesu darbiem par darījuma laušanu. 

"Masks ar šo izmanto tiesības apturēt Apvienošanās līgumu un atteikties no darījuma," viņa advokāti paziņoja vēstulē "Twitter", kuras kopija tika iesniegta ASV Vērtspapīru un biržu komisijai (SEC).

Maska lēmums var nozīmēt "pircēja nožēlu" par to, ka viņš bija piedāvājis 54,20 ASV dolārus par akciju, bet šis piedāvājums tagad izrādās "smieklīgs", piezīmē investoriem pavēstīja "CFRA Research" vecākais akciju analītiķis Andželo ZIno.

"Twitter" uzstāja, ka neīstu kontu īpatsvars platformā ir mazāk nekā 5%, bet Masks apgalvoja, ka tas ir daudz lielāks. Viņš bija pasludinājis spama un viltus kontu izskaušanu par vienu no saviem mērķiem pēc iecerētās "Twitter" iegādes.

Masks jau maijā paziņoja, ka darījums par "Twitter" iegādi netiks īstenots, ja viņš nesaņems no "Twitter" pierādījumus par neīsto kontu īpatsvaru šajā platformā. Par darījumu kļuva zināms aprīlī, kad mikroblogošanas platforma "Twitter" apstiprināja, ka kompānija par 44 miljardiem dolāru tiek pārdota ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" vadītājam Īlonam Maskam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti