Dienas ziņas

Rekonstruē Vecpiebalgas ceļu

Dienas ziņas

Skrundā nojauc VUGD depo ēku

"Hanzas maiznīca" slēgs ražotni Rēzeknē

«Hanzas maiznīcas» aiziešana no Rēzeknes bez darba atstās 80 cilvēkus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Akciju sabiedrība “Hanzas maiznīca” nolēmusi slēgt ražotnes filiāli Rēzeknē. Turpmāko piecu mēnešu laikā ik mēnesi no darba atbrīvos 20 cilvēkus līdz ražošanas pārtraukšanai. Uzņēmums sola darbiniekiem izmaksāt kompensācijas. Latgalē bezdarba līmenis ir viens no augstākajiem un vēl viena ražotnes slēgšana radīs lielāku bezdarbnieku skaitu reģionā.

Akciju sabiedrība „Hanzas maiznīca” Latvijas tirgū ienāca 1994.gadā, kad viens no somu lielākajiem maizes ražotājiem, nopirka akciju kontrolpaketi četros maizes ražošanas uzņēmumos Latvijā. Jau 1998.gadā uzņēmums atvēra otru ražotni Rēzeknē.

Taču piektdien uzņēmuma vadība paziņoja, ka jau ilgāku laiku notiek reorganizācija un pēc pāris mēnešiem filiāle Rēzeknē tiks slēgta.

„Lēmums pieņemts ne šodien, bet no 2013.gada. Liela konkurence, tirgus, samazināšana. Mums ir divas filiāles Rīgā. Rēzeknē līnijas nav noslogotas. Mēs strādājam neefektīvi,” lēmumu skaidro ražošanas vadītājs Latvijā Valērijs Lotockis.

Viņš piebilst, ka Rēzeknē saražoja 17% no kopējā „Hanzas maiznīcas” produkcijas apjoma. Tas neesot daud,z un visa infrastruktūra ir sliktā līnija, līdz ar to būtu nepieciešamas lielas investīcijas infrastruktūrā.

Rēzeknes filiāle saražo lielu daudzumu maizes ne tikai Latvijas patērētājiem, bet arī Lietuvai un Somijai. Taču nesen Lietuva uzcēla savu maizes ražotni un maizes eksports tika pārtraukts. Rēzeknes filiāles darbs apstāsies palēnām, ik mēnesi mazināsies izstrādes apjoms, sākot ar baltmaizi, līdz tiks izcepts pēdējais pasūtījums Saeimas rupjmaizei.

Līdz novembrim tiks atbrīvoti visi 84 filiāles darbinieki.

Šobrīd Hanzas maiznīcā Rīgā strādā 200 darbinieki. Ražošanas vadītājs uzsver, ka 30% no Rēzeknes speciālistiem uzņēmums ir gatavs piedāvāt darbu Rīgā un pat segt izdevumus pirmajam gadam dienesta viesnīcā, kā arī visiem atlaistajiem darbiniekiem izmaksāt kompensācijas vienas algas apmēra.

Pašlaik Rēzeknē ir 6618 bezdarbnieki.

Nodarbinātības valsts aģentūras Rēzeknes filiāles vadītāja Ināra Šindarjova uzskata, ka klāt pieskaitāmais bezdarbnieku skaits no rudens lielas bažas neradīs. Jebkurš speciālists var pārkvalificēties un šodien vakanču klāsts ir uz 12 lapām.

„Rudenī būs jaunas darbavietas. Protams, ikvienas darbasvietas zudums ir sāpīgs, bet mēs noteikti risināsim šo jautājumu,” saka Šindarjova. „Protams, mēs piedāvāsim pārkvalificēties, ja tas būs nepieciešams. Vakances ir – pavāri, konditori. Varbūt, ka šie cilvēki, kuri strādāja maiznīcā, varēs strādāt arī turpmāk,” pauž Šindarjova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti