Gāzes pārvades operators «Conexus» negrib pienākumu izveidot dabasgāzes drošības rezervi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Ministru kabineta komiteja šodien skatīs noteikumus, kas paredz dabasgāzes pārvades operatoram jaunizveidotajam „Latvijas gāzes” māsas uzņēmumam „Conexus Baltic Grid” uzlikt par pienākumu izveidot dabasgāzes drošības rezervi. Uzņēmums pret šādu ieceri iebilst.

Rezerve domāta, lai krīzes gadījumos ar gāzi varētu apgādāt mājsaimniecības, slimnīcas, drošības dienestus un citas institūcijas. Pats uzņēmums gan šādai valdības iecerei iebilst, uzskatot, ka valstij būtu jāievieš speciāla nodeva dabasgāzes tirgotājiem, par kuru uzturēt drošības rezervi, nevis visas izmaksas uzkraut pārvades operatoram.

Ekonomikas ministrija tikmēr norāda, ka tirgotāju iesaistīšana būtu grūtāk administrējama.

"Tirgotāju scenārijā jau būtu iesaistīti deviņi dalībnieki šī pasākuma īstenošanai – astoņi tirgotāji un pārvades sistēmas operators, un vairāk atkarībā no tā, cik tirgotāji būs. Pārvades sistēmas operatora risinājumā tur ir tikai viens subjekts, kas nodarbojas ar to visu. Līdz ar to administratīvais slogs ir krietni mazāks," saka ministrijas Enerģijas tirgus un infrastruktūras departamenta pārstāve Olga Bogdanova.

"Mūsu uztverē šis risinājums ir caurspīdīgs, diezgan vienkāršs, salīdzinot ar tirgotāju risinājumu, viņš ir viegli pārbaudāms, un tad attiecīgi ir viens atbildīgais, no kura var prasīt konkrētu pienākumu izpildīšanu," norāda Bogdanova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti