Panorāma

Potapkins: politiskas spekulācijas par saimniecisku lietu

Panorāma

Skolotāji piketē pie Saeimas

Jauni fakti apjomīgajā krāpšanas lietā

«Gan Bei» restorāniem kases sistēmas nodrošināja «BRIO EngineerinG»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

SIA "Lage Ko" restorāniem kases sistēmas nodrošināja SIA "BRIO EngineerinG", noskaidroja Latvijas Radio. Šī kases aparātu ražotāja un programmatūras izstrādātāja mājaslapā norādīts, ka tā klienti ir "Lage Ko" restorāni, tostarp "Lage," "Gan Bei" un "Kļavas lapa".

Uzņēmuma īpašnieks ir Georgijs Makejevs, bet valdes loceklis - Raimonds Zeltiņš. Savukārt uzņēmuma prokūrists ir Oļegs Halatovs.

Uzzinot, ka zvana Latvijas Radio, uzņēmuma darbinieks attrauca, ka viņi komentārus nesniedz un nolika klausuli, bet vēlāk uz zvaniem neatbildēja.

"Brio kases aparāti, atšķirībā no parastajiem kases aparātiem, tiek radīti ne vienkāršai naudas reģistrācijai (ko tie, protams, dara), bet gan kā neatņemama vienotas sistēmas daļa, kas virzīta uz pārdošanas apjoma palielināšanu un zudumu novēršanu," norādīts "BRIO EngineerinG" mājaslapā.

Tikmēr Finanšu policija izplatījusi video, kurā demonstrē tās atklāto krāpšanas veidu, kā notika izvairīšanās no nodokļu nomaksas un grāmatvedības datu sagrozīšana, veicot nelikumīgas manipulācijas ar nodokļu un citu maksājumu reģistrēšanas elektroniskajām ierīcēm jeb kases aparātiem.

Video: Finanšu policija

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārstāve Dace Pelēkā informē par „Gan Bei” lietu un izvairīšanos no nodokļu nomaksas, izmantojot kases aparātus.

Video: LTV7

Jau ziņots, ka Finanšu policija aizturējusi grupējumu saistībā ar izvairīšanos no nodokļu nomaksas uzņēmuma SIA "Lage Ko" restorānos, tai skaitā "Gan Bei". Šajā lietā apcietināta arī Saeimas deputāta Sergeja Potapkina („Saskaņa”) sieva Gaļina Karmača.

Kases sistēmas izstrādātāja piedāvāja saviem klientiem zibatmiņas ar ļaunprogrammatūru, kas izstrādāta katram konkrētam kases terminālim atsevišķi. Šāda zibatmiņa maksājusi aptuveni 1500 eiro, tomēr tās bija nepārtraukti jāatjauno līdz pat 10 reizēm gadā.    

Uzņēmums ik mēnesi izvairījās no nodokļu nomaksas par ieņēmumiem 700 000 - 800 000 eiro apmērā. 

Valsts budžetam nodarītie zaudējumi, visticamāk, būs mērāmi miljonos eiro, sacīja Finanšu policijas priekšnieks Kaspars Podiņš.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti