Francija un Nīderlande rosina noteikt stingrākus noteikumus lielo tehnoloģiju kompānijām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Francija un Nīderlande ierosinās Eiropas Komisiju noteikt stingrākus Eiropas Savienības noteikumus lielo tehnoloģiju platformu uzraudzībai. Šo kompāniju vidū būtu tādi tehnoloģiju milži kā „Alphabet”, „Facebook” un „Amazon”. Mērķis ir izbeigt „lielo spēlētāju” dominanci tirgū, kas mazākas kompānijas nostāda nelabvēlīgākā situācijā.

Francija un Nīderlande rosina noteikt stingrākus noteikumus lielo tehnoloģiju kompānijām
00:00 / 00:53
Lejuplādēt

Francijas un Nīderlandes kopīgi izstrādātajā dokumentā Eiropas Komisijai minēts, ka digitālā ekonomika piedzīvo tirgus nepilnības, kuru cēlonis ir „lietotāju nespēja iepirkties tirgū”. Pēc abu valstu domām, šī parādība noved pie situācijas, kad “platformām ar lielu skaitu lietotāju ir vieglāk piesaistīt vairāk lietotāju”. Tādēļ pēc franču un nīderlandiešu domām, daudzi platformu piedāvāto pakalpojumu lietotāji ir “piesaistīti” kādai konkrētai platformai.

Valstis ierosina, ka jaunajos bloka konkurences noteikumos, iespējams, varētu tikt noteikts ierobežojums platformu iespējām piekļūt lietotājiem.

Kā min abas valstis, pasākumu mērķis būtu konkurences veicināšana, regulējot piekļuvi attiecīgajiem lietotājiem un tiešsaistes infrastruktūrai, savukārt viens īpašs pienākums, ko varētu noteikt, būtu platformu piespiešana „proaktīvi piedāvāt lietotājiem alternatīvas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti