«Food Union» grupas vadītāja Eiropā amatā Normundu Staņēviču nomainījis Artūrs Čirjevskis

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Normunds Staņēvičs šā gada gada 4. februārī atkāpies no starptautiskās saldējuma un piena produktu ražotāju un izplatītāju grupas "Food Union" vadītāja Eiropā amata. "Food Union" grupas padome šajā amatā jau apstiprinājusi Artūru Čirjevski, kurš ir līdzšinējais "Food Union" grupas finanšu direktors Eiropā, informēja kompānijā.

Uzņēmumā norādīja, ka Čirjevskim ir vairāk nekā desmit gadu pieredze augstākās vadības un uzņēmumu darbības finanšu jomā "FMCG" kompānijās Latvijā. Viņš "Food Union" grupā strādājis kopš 2015. gada, kad "Food Union" grupa iegādājās savu trešo aktīvu Latvijā – SIA "Rīgas piensaimnieks" (RPS). Čirjevskis tajā laikā bija RPS izpilddirektors un valdes loceklis. Pēc apvienošanās Čirjevskis kļuva par "Food Union" grupas finanšu direktoru Eiropā, un līdz šim brīdim bijis atbildīgs par finanšu kontroli, plānošanu un pārvaldi.

Savukārt "Food Union" komerciālo stratēģiju un biznesa attīstību Dānijā, Norvēģijā un Rumānijā vadīs un atbalstīs Aivars Auss (Aivar Aus), Igaunijas saldējuma ražotāja un Igaunijā lielākā saldējuma zīmola "Premia TKH" izpilddirektors. Ausa teju 30 gadu profesionālā pieredze saldējuma zīmolu attīstībā un tirdzniecībā, kā arī Premia nemitīgā izaugsme pēdējos gados kalpo par pamatu, lai kopā ar pieredzējušo Food Union Latvijas struktūrvienības komandu īstenotu nākamo grupas attīstības posmu.

Attēlā Artūrs Čirjevskis
Attēlā Artūrs Čirjevskis

"Mēs noslēdzam grupas sākotnējās restrukturizācijas un integrācijas procesu nodaļu, un turpmāk plānojam koncentrēties uz komerciālo attīstību un vērtības radīšanu mūsu ieinteresētajām pusēm. Kopā ar kolēģiem un ekspertiem ar daudzu gadu pieredzi Baltijas tirgos mārketinga, biznesa attīstības, izpētes un izstrādes, kā arī ražošanas jomās mēs esam apņēmušies paātrināt izaugsmi un radīt vēl lielāku vērtību patērētājiem, izmantojot labi izveidoto "Food Union" Saldējuma kompetences centru un Svaigo piena produktu izcilības centru Rīgā," sacīja "Food Union" grupas vadītājs Eiropā Čirjevskis.

Līdz ar vadības izmaiņām grupas iekšienē, plānotas arī izmaiņas "Food Union" Latvijas uzņēmuma AS "Rīgas piena kombināts" valdē. Staņēviču valdes priekšsēdētāja amatā nomainīs pašreizējā Latvijas struktūrvienības ģenerāldirektore Irēna Holodnaja. Savukārt Latvijas struktūrvienības ilggadējie dzinējspēki – "Food Union" mārketinga vadītāja Latvijā Ieva Lejniece, "Food Union" ražošanas vadītājs Latvijā Sergejs Peresadins un "Food Union" komercdirektors Latvijā Igors Mareckis valdei pievienosies kā jaunie valdes locekļi.

Tikmēr līdzšinējie valdes locekļi – "Food Union" grupas vadītājs Eiropā Artūrs Čirjevskis, "Food Union" grupas izpilddirektors Baltijas un NVS valstīs Sergejs Beshmeļņickis un "Food Union" grupas iepirkumu vadītājs Baltijas un NVS valstīs Vitālijs Ivanovs pametīs Latvijas struktūrvienības valdi, lai turpmāk koncentrētos uz grupas izaugsmi Eiropā.

KONTEKSTS:

Pārtikas koncerns "Food Union", kurā ietilpst "Rīgas piena kombināts" un "Valmieras piens", 2000. gadā strādāja ar 109,7 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11% vairāk nekā gadu iepriekš, liecina ziņu aģentūras LETA arhīvs.

"Food Union" grupā ir Latvijas "Rīgas piena kombināts", kas 2020.  gada februārī pievienoja RPS, un "Valmieras piens", tāpat grupā ir lielākais saldējuma ražotājs Igaunijā "Premia", lielākais saldējuma ražotājs Dānijā "Premier Is" un saldējuma izplatītājs "Hjem Is", saldējuma ražotājs Norvēģijā "Isbjrn Is", saldējuma ražotājs Rumānijā "Alpin57Lux" un saldējuma ražotājs Baltkrievijā "Ingman Ice Cream". "Food Union" ir arī divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā.

Koncerna lielākais akcionārs ir uzņēmējs no Krievijas Andrejs Beshmeļņickis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti