Pārtikas koncerns «Food Union» par 10% paaugstinājis piena produktu pārdošanas cenas veikaliem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Pārtikas koncerna "Food Union" Latvijas uzņēmumi šogad spēcīgi izjūt kopējo cenu pieaugumu teju visās izmaksu pozīcijās, tādēļ kompānija paaugstinājusi piena produktu pārdošanas cenas veikaliem vidēji par 10%, aģentūrai LETA sacīja "Food Union Latvija" ģenerāldirektore Irēna Holodnaja.

Viņa gan piebilda, ka cenas paaugstinājums par 10% pilnībā neatsver faktisko izejvielu un citu izmaksu pieaugumu. 

Produktu cenas plauktā nosaka attiecīgais mazumtirgotājs.

Holodnaja stāstīja, ka "Food Union" Latvijas uzņēmumi pastāvīgi veic izejvielu cenu monitoringu, sekojot līdzi pasaules produktu biržas un piegādātāju piedāvāto cenu, kā arī citu izmaksu dinamikai. Lai pēc iespējas noturētu produktu pārdošanas cenas stabilas, kompānija pastāvīgi veic pārrunas ar piegādātājiem par izejvielu cenu izmaiņām.

Tāpat "Food Union" cenšas samazināt dažādu energoresursu patēriņu ar virkni ilgtspējas iniciatīvām, kas vērstas uz energoefektivitātes uzlabošanu un degvielas patēriņa samazināšanu.

Cita starpā kompānija kopš 2019.gada atjauno savu autoparku un pilnveido multitemperatūras pārvadāšanas iespējas, kas ļauj veikaliem vienlaicīgi piegādāt saldējumu un piena produktus, tādējādi būtiski samazinot nobraukto kilometru skaitu un attiecīgi patērētās degvielas apjomu.

Jau ziņots, ka pēc Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) sniegtās informācijas, pārtikas nozarē pieaugums ir novērojams visās izdevumu pozīcijās, līdz ar to pārtikas cenu kāpuma turpinājums ir neizbēgams.

Kopumā cenu kāpums notiks pakāpeniski un dažādās produktu grupās būs atšķirīgs, ko ietekmē vairāki faktori, prognozēja LPUF.

Pārtikas koncerns "Food Union", kurā šobrīd ietilpst AS "Rīgas piena kombināts" un AS "Valmieras piens", pērn strādāja ar 109,7 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 11% vairāk nekā gadu iepriekš.

"Food Union" grupā ir Latvijas "Rīgas piena kombināts", kas 2020.gada februārī pievienoja "Rīgas piensaimnieku", un "Valmieras piens", tāpat grupā ir lielākais saldējuma ražotājs Igaunijā "Premia", lielākais saldējuma ražotājs Dānijā "Premier Is" un saldējuma izplatītājs "Hjem Is", saldējuma ražotājs Norvēģijā "Isbjrn Is", saldējuma ražotājs Rumānijā "Alpin57Lux" un saldējuma ražotājs Baltkrievijā "Ingman Ice Cream".

"Food Union" ir arī divas piena produktu un bērnu pārtikas ražotnes Ķīnā. Koncerna lielākais akcionārs ir uzņēmējs no Krievijas Andrejs Beshmeļņickis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti