FKTK: Daudzi iedzīvotāji var veidot uzkrājumus, bet tos neveido

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vismaz 17% Latvijas iedzīvotāju varētu veidot uzkrājumus, bet to nedara, secināts Finanšu kapitāla un tirgus komisijas (FKTK) un pētījuma centra SKDS kopīgi veiktā pētījumā.

Šie cilvēki esot atzinuši, ka uzkrājumiem ir jābūt, tomēr nav raduši sevī motivāciju tādus veidot.

Kopumā daļu no saviem ienākumiem jau uzkrāj 31% respondentu. 32% atzīst, ka ienākumi nav pietiekami, lai to darītu. 26% aptaujāto atzinuši, ka varētu uzkrāt, taču tikai tādā gadījumā, ja no daudz kā ir jāatsakās. 6% aptaujas dalībnieku atzīst, ka viņu ienākumi ir pietiekami lieli un uzkrāt varētu, ja vien vēlētos, bet 4% to ir grūti pateikt.

FKTK priekšsēdētājs Kristaps Zakulis norādījis, ka aptauja liecina, ka Latvijas iedzīvotājos ir potenciāls lielākai finanšu stabilitātei. „Veidojot uzkrājumus savai nākotnei, savai ģimenei, mēs palielinām tās finansiālo aizsardzību pret dažādiem negaidītiem pavērsieniem,” uzsver Zakulis.

Pētījums rāda, ka ir arī pesimistiski noskaņota auditorijas daļa, kas domā, ka uzkrāt nav vērts, jo Latvijā neviena paaudzei nav izdevies baudīt savu uzkrājumu augļus. Šādu viedokli pauduši 20% aptaujāto. Savukārt 15% uzskata, ka finanšu jomas nākotne ir neparedzama.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti