FKTK ar 100 000 eiro soda «Rīgas kuģu būvētavas» akcionārus Vasiliju un Irinu Meļņikus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Finanšu un kapitāla tirgus komisija (FKTK) par  Finanšu instrumentu tirgus likuma pārkāpumiem piemērojusi 100 000 eiro sodu AS "Rīgas kuģu būvētava" (RKB) akcionāriem Vasilijam Meļņikam un Irinai Meļņikai, informēja FKTK.

FKTK veiktajā pārbaudē konstatēja, ka Vasilijs Meļņiks, zaudējot netiešu nozīmīgu līdzdalību RKB, par to nepaziņoja Finanšu instrumentu tirgus likumā (FITL) noteiktajā kārtībā un termiņā. Līdzīgi arī Irina Meļņika, iegūstot un pēc tam zaudējot netiešu nozīmīgu līdzdalību RKB, par to nepaziņoja likumā noteiktajā kārtībā un termiņā.

Vienlaikus Irina Meļņika ir pārkāpusi FITL prasības saistībā ar obligātā akciju atpirkšanas piedāvājuma izteikšanu citiem RKB akcionāriem, jo FITL paredzētajā kārtībā un termiņā apstākļos, kad netiešā veidā iegūta nozīmīga līdzdalība vairāk nekā 30% apmērā RKB, obligātais akciju atpirkšanas piedāvājums netika izteikts, norādīja FKTK.

Ņemot vērā FKTK konstatētos pārkāpumus, FKTK vienojās ar Vasiliju Meļņiku un Irinu Meļņiku par administratīvā līguma noslēgšanu, paredzot akcionāriem soda naudu 100 000 eiro apmērā.

Līdz ar administratīvā līguma noslēgšanu Irina Meļņika apņēmusies izteikt obligāto akciju atpirkšanas piedāvājumu, nosakot vienas atpērkamās RKB akcijas cenu ne mazāk kā 0,027 eiro apmērā. RKB akciju obligātā atpirkšanas piedāvājuma prospekts jāiesniedz līdz 13. oktobrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti