«Facebook» paziņo par mātesuzņēmuma nosaukuma maiņu uz «Meta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Sociālās saziņas vietnes "Facebook" vadītājs Marks Cukerbergs ceturtdien, 28. oktobrī, paziņoja par māteskompānijas nosaukuma maiņu – tā jau no šodienas sauksies "Meta", informē britu raidorganizācija BBC.

Par mātes kompānijas maiņu paziņots ikgadējā "Facebook" attīstītāju konferencē. Saskaņā ar oficiālo versiju jaunais nosaukums labāk atbildīs kompānijas pašreizējai darbībai. Kompānija izvērš savu darbību ārpus sociālajiem tīkliem tādās jomās kā virtuālā realitāte.

Uzņēmums nākotnē organizēs darbu divos segmentos. Pirmkārt tiks attīstītas "Facebook", "Instagram", "WhatsApp" un citas lietotnes, kuru nosaukumi un logotipi nemainīsies. Otrais virziens būs nākotnes digitālo platformu izstrāde. Tomēr nemainīga paliks kompānijas misija - arī turpmāk pulcēt kopā cilvēkus.

Tikmēr daudzi eksperti nosaukuma maiņu saista ar uzņēmuma mēģinājumu norobežoties no dažādiem ar "Facebook" saistītiem skandāliem. Piemēram, nesen nopludinātos dokumentos atklājies, ka uzņēmums  ignorējis iekšējos ziņojumus un brīdinājumus par kaitējumu, ko tā sociālie tīkli nodara un vairo pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti