ES nodarbinātības komisāre mudina valstis turpināt reformas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Lai gan Eiropā ir atgriezusies ekonomiskā izaugsme un bezdarba līmenis ir sasniedzis pirmskrīzes līmeni, valstīm ir jāturpina reformas. Tā sarunā ar Latvijas Radio uzsvēra Eiropas Savienības nodarbinātības un sociālo lietu komisāre Marianna Teisena.

Eiropas Savienības nodarbinātības un sociālo lietu komisāre Marianna Teisena
00:00 / 00:20
Lejuplādēt

“Tā kā Eiropā ir atgriezusies izaugsme, tagad ir lieliska iespēja turpināt reformas, paturot prātā sociālo dialogu. Pirmkārt, mums ir jāturpina radīt darbavietas, jo dažās valstīs joprojām saglabājas augsts bezdarbs. Otrkārt, vismaz dažās valstīs ir iespējas arī paaugstināt algas.

Treškārt, cilvēkiem ir jānodrošina atbilstošas prasmes, izglītība un apmācības, lai viņi būtu gatavi strauji mainīgam darba tirgum. Un, ceturtkārt, mums ir jāpielāgo sociālās aizsardzības sistēmas pārmaiņām sabiedrībā un ekonomikā,” norādīja Teisena.

Dalībvalstu progresa ziņojumos, ko trešdien, 7.martā, gatavojas publicēt Briselē, būtisks uzsvars tiks likts arī uz sociāliem jautājumiem. Ir zināms, ka Latvijā viens no sāpīgākajiem jautājumiem joprojām ir ienākumu nevienlīdzība.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti