ES monetāro lietu komisārs Oli Rēns piesardzīgi vērtē Latvijas gatavību iestāties eirozonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Eiropas Komisija nesteidzas ar prognozēm par to, kāds būs Latvijas novērtējums gatavībai iestāties eirozonā, tā Latvijas Radio sacīja monetāro lietu komisārs Oli Rēns. Komisārs apliecināja, ka tiklīdz Latvijas iesniegums būs saņemts, Eiropas Komisija savu vērtējumu sniegs līdz maija beigām vai vēlākais jūnijā.

Monetāro lietu komisārs Oli Rēns: „Nesteigsimies uzreiz ar secinājumiem. Vispirms uzrakstīsim ziņojuma projektu. Protams, es zinu, ka Latvijas valdība iesniegs lūgumu pēc ārkārtas konverģences ziņojuma. Tik līdz tas būs noticis, Eiropas Komisija pavasarī sagatavos savu redzējumu un ar to iepazīstinās tuvāk maija beigām vai jūnijā. Šis ziņojums sekmēs diskusijas eirogrupā. Mēs vērsīsim uzmanību uz diviem aspektiem, divām dimensijām. Pirmkārt, protams, uz pieciem konverģences kritērijiem, kas noteikti Māstrihtas līgumā. Otrkārt, uz kvalitatīviem kritērijiem, kas ir valsts finanšu ilgtspēja, ekonomikas izaugsme un Latvijas ekonomikas politikas modelis. Mēs darīsim savu darbu un laika gaitā iesniegsim šo ziņojumu dalībvalstīm.”

Jāatgādina, ka šodien Latvijas finanšu ministrs Andris Vilks Eiropas Komisijai Briselē oficiāli iesniegs Latvijas pieprasījumu veikt ārkārtas konverģences ziņojumu jeb izvērtēt Latvijas gatavību eirozonai. Šis ziņojums kalpos kā rekomendācija dalībvalstu lēmumam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti