Ekonomikas ministrija piedāvā stingrāk kontrolēt OIK saņēmējus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ekonomikas ministrija Saeimā iesniegusi kopumā 30 priekšlikumus Elektroenerģijas tirgus likuma grozījumiem.

Priekšlikumi skar vairākas ar obligātā iepirkuma komponentes (OIK) piemērošanu saistītas jomas, tajā skaitā paredz stingrāk kontrolēt subsidētās elektroenerģijas ražotājus. Tāpat ministrija ierosinājusi ierobežot atbalsta saņemšanas periodu, likt OIK saņēmējiem maksāt par atbalsta saņemšanu.

Ierosināts arī atcelt līdzšinējo sistēmu, kad mājsaimniecībām, kas pašas ražo elektroenerģiju, piemēram, izmantojot saules baterijas, ir jāmaksā OIK.

Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis
00:00 / 00:18
Lejuplādēt

"Tie cilvēki un iedzīvotāji, kas paši iesaistījušies atjaunojamās elektroenerģijas ražošanā no atjaunojamiem resursiem savā mājsaimniecības ietvarā,

par attiecīgo elektroenerģijas daudzumu, ko viņi būs ielikuši tīklā, principā tīklu izmantojot kā akumulatoru un pēc tam paņemot atpakaļ, nemaksās šo mainīgo OIK summas daļu.

Šobrīd tā sistēma iepriekš ir bijusi tāda, ka, ja pat jūs mājās ražojat paši savu elektrību, ieliekat tīklā, un tajā brīdī , kad patērējat it kā to daļu, ko jūs it kā būtu atdevuši, jūs samaksājat OIK," stāstīja Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti