EK sola divās nedēļās izstrādāt risinājumu Latvijas piensaimniecības atbalstam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Eiropas lauksaimniecības komisārs Fils Hogans ir apsolījis, ka tuvāko divu nedēļu laikā izstrādās risinājumus Latvijas piensaimniecības nozares atbalstam, sarunā ar Latvijas Radio apstiprināja premjerministre Laimdota Straujuma ("Vienotība").

Hogans ar izpratni uzklausījis Latvijas pozīciju, ko komisāram vizītē Briselē pauda premjerministre Laimdota Straujuma un zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (Zaļo un Zemnieku savienība).

Straujuma komisāru informējusi, ka Latvijas piena produktu eksports gada laikā sarucis par 40% un ka piena iepirkuma cena sarukusi par 28%. Tāpat sarunā norādīts, ka Latvija piena ražotāju atbalstam nupat piešķīrusi valsts atbalstu 7,6 miljonu eiro apmērā.

Hogans norādījis, ka viņš pilnībā izprot situāciju Latvijas piensaimiecībā un akcentējis, ka "skaidrs, ka kāds atbalsts ir nepieciešams", par pārrunāto informēja Straujuma.

Straujuma: EK sola divās nedēļās izstrādāt risinājumu Latvijas piensaimniecības atbalstam
00:00 / 01:16
Lejuplādēt

Septembra sākumā Briselē ir plānota arī plaša lauksaimnieku protesta akcija.

Jau ziņots, ka valdība august vidū krīzē nonākušajai piensaimniecības nozarei piešķīra atbalstu 7,6 miljonu eiro apmērā – šo finansējumu saņems piena ražotāji. Ciltsdarba atbalstu izmaksās jau šā gada septembrī un to varēs saņemt ganāmpulka īpašnieki, kas regulāri nodod pienu pārstrādei.

Atbalsts piešķirts, lai mazinātu Krievijas pērn noteiktā embargo sekas. Krievijas embargo Latvijas piena ražotājiem nesis 50 miljonu eiro zaudējumus, savukārt lauksaimniecības un pārtikas eksportam nodarītie zaudējumi ir apmēram 140 miljoni eiro, iepriekš lēsa Zemkopības ministrijā.

Biedrības „Zemnieku saeima” vadītājs Juris Lazdiņš trešdien intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja, ka nozarei ar valdības atvēlētajiem vairāk nekā septiņiem miljoniem eiro pietiks trim mēnešiem. Latvijas piena ražotāji cer uz lielāku Eiropas Komisijas atbalstu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti