Eirozonas ekonomikas lejupslīde trešajā ceturksnī palēninājusies līdz 4,3%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Eirozonas iekšzemes kopprodukts (IKP) šogad trešajā ceturksnī salīdzinājumā ar attiecīgo laika periodu pērn samazinājies par 4,3%. Līdz ar to reģistrēta krietni mazāka lejupslīde nekā otrajā ceturksnī. Tiesa, Eiropā tagad ir liels Covid-19 uzliesmojums un vairākas valstis ir sākušas atjaunot dažādus ierobežojumus, kas atkal draud satricināt ekonomiku.

Otrajā ceturksnī eirozonas ekonomika gada griezumā samazinājās par 14,8%, bet trešajā ceturksnī vien par 4,3%

Tikmēr salīdzinājumā ar iepriekšējiem trīs mēnešiem eirozonas IKP trešajā ceturksnī pieauga par 12,7%, bet Eiropas Savienības ekonomika palielinājās par 12,1%.

Tā bija straujākā izaugsme kopš šo datu apkopošanas sākšanas 1995. gadā.

Savukārt bezdarba dati rādā, ka vidēji blokā bezdarbs septembrī saglabājies 7,5% līmenī, bet eirozonas dalībvalstīs tas saglabājies 8,3% līmenī. Latvijā šogad septembrī bezdarba līmenis bija 8,4%.

Kā atzina Eiropas Centrālās bankas prezidente Kristīne Lagarda, ekonomikas atveseļošanās pēc vasarā novērotās daļējās atgūšanās šobrīd "zaudē impulsu straujāk, nekā gaidīts".

Francija, visticamāk, šogad piedzīvos dziļāku recesiju, nekā tika paredzēts iepriekš, paziņoja valdība. Līdzīgas bažas pastāv arī Vācijai un Itālijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti