Eiropas Komisijas eksperti pārbaudīs Polijas gaļas nozari

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šodien Polijā ierodas Eiropas Komisijas inspektoru komanda pēc ziņām, ka Polijas lopkautuvē kauti slimi lopi, bet gaļa pārdota cilvēku patēriņam. Eiropas Komisija norādījusi, ka skandālā ierautās kautuves gaļa nonākusi 14 Eiropas Savienības valstīs, un inspektoru komandas uzdevums būs izvērtēt situāciju uz vietas Polijā. Pēc Briseles pieprasījuma Varšava aktivizējusi sistēmu, lai izsekotu un atsauktu gaļu, kas varētu būt bojāta.

Eiropas Komisijas eksperti pārbaudīs Polijas gaļas nozari
00:00 / 00:21
Lejuplādēt

Polijā ik gadu tiek saražoti vairāk nekā pusmiljons tonnu liellopu gaļas. Lielākā daļa – 85% - tiek eksportēta uz Eiropas Savienības valstīm. Citas bloka valstis, kurās līdzās Polijai nonākusi skandālā ierautās kautuves gaļa, ir Latvija, Igaunija, Lietuva, Somija, Francija, Vācija, Ungārija, Portugāle, Rumānija, Slovākija, Spānija, Zviedrija un Čehija.

Skandāls sākās pēc Polijas televīzijā pārraidītas reportāžas, kurā dokumentēta pretlikumīga slimu govju kaušana Ostrovas Mazoveckas pilsētā Polijas ziemeļaustrumos. Polijas veterinārais dienests paziņoja, ka Polijas policija sākusi kriminālizmeklēšanu divos uzņēmumos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti