Eiropas Komisija piedraud ar sankcijām «WhatsApp»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Eiropas Savienības tieslietu komisārs Didjē Reinderss piedraudējis ar sankcijām saziņas lietotnes “WhatsApp” īpašniekiem, kas pagaidām nav kliedējuši bažas par lietotāju datu aizsardzību.

2021.gada jūlijā Eiropas Patērētāju organizācija paziņoja, ka Eiropas Komisijā iesniegusi sūdzību par sociālā tīkla uzņēmuma “Facebook” mēģinājumiem noteikt izmaiņas saziņas lietotnes “WhatsApp" lietošanas noteikumos.

"Facebook" bija centies panākt, lai “WhatsApp" lietotāji akceptē jaunus lietošanas noteikumus, taču "Facebook" noliedz, ka tādējādi tas ļautu saziņas platformai vairāk dalīties personu datos ar savu mātesuzņēmumu.

Eiropas Savienības tieslietu komisārs Didjē Reinderss intervijā izdevumam “Politico” norādījis – ja “WhatsApp” mātesuzņēmums “Meta” (kopš pagājušā gada oktobra ar šādu nosaukumu ir pazīstams “Facebook” mātesuzņēmums) nemazinās Eiropas Patērētāju organizācijas un Eiropas Komisijas bažas, Eiropas Savienība varētu pāriet pie sankcijām, kas, visticamāk, nozīmētu naudas sodu.

Brisele un patērētāju aizsargi devuši lietotnei laiku līdz martam, lai pamatotu, kā izmaiņas atbilst Eiropas tiesību aktiem.

Viņi vēlas uzzināt, vai uzņēmums ir ļāvis patērētājiem saprast savus privātuma atjauninājumus un noraidīt jaunos pakalpojumu sniegšanas noteikumus, neskatoties uz “pastāvīgiem paziņojumiem lietotnē”.

Komisārs uzsvēris, ka visai “Meta” grupai, ar kuru viņam ir bijušas vairākas diskusijas, būs jāsakārto sava sistēma, lai patērētāji varētu būt skaidri informēti par notiekošo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti