Eiropas Centrālā Banka: Divu nedēļu pārejas laiks no lata uz eiro ir pietiekams

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Jaunākais „DNB Latvijas barometra" pētījuma rezultāti liecina, ka pierašana pie eiro naudaszīmēm pilsētniekus uztrauc vairāk nekā lauku iedzīvotājus.

Eiropas Centrālās bankas pārstāvis Nils Bīnemans Latvijas Radio atzina, ka citu valstu pieredze liecina, ka divas nedēļas ir pietiekami ilgs periods, lai cilvēki samainītu esošos naudas krājumus.

Saskaņā ar iepriekšēju pieredzi, nacionālās valūtas maiņa pret eiro parasti notiek ļoti ātri. Pirmajā kārtā, vēl 2002. gadā, viss notika daudz ātrāk, nekā mēs bijā paredzējuši. Domājām, ka maiņām būs vajadzīgi vismaz divi mēneši, taču jau pēc mēneša viss bija darīts.Tas, manuprāt, bija pārsteigums ikvienam. Arī vēlākajās valūtas maiņās jau nākamajos gados viss parasti noticis ļoti ātri. Tādēļ divu valūtu cirkulācijas periods arī Latvijā ir īsāks, nekā iepriekš.

Varam sacīt, ka darot esam mācījušies, un katra nākamā valūtas maiņa notiek daudz gludāk nekā iepriekšējās, lai gan arī jau no sākuma viss ritēja labi," klāstīja Bīnemans.

Eiro Latvijā apgrozībā ir no 1.janvāra. Abas valūtas Latvijā būs līdz 14.janvārim, pēc kura lats apgrozībā vairs netiks pieņemts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti