Eirodeputāts Pabriks: Tirdzniecības līgums ar Kanādu - izdevīgs Latvijas mazajiem uzņēmumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Eiropas Savienības (ES) un Kanādas visaptverošais ekonomikas un tirdzniecības līgums (CETA) būs izdevīgs Latvijas mazajiem un vidējiem uzņēmumiem, jo sniegs iespējas, ko lielās korporācijas sev tāpat spēj nodrošināt, Latvijas Radio sestdien teica Eiropas parlamenta deputāts Artis Pabriks ("Vienotība").

Pabriks nepiekrīt kritiķiem, kuri uzskata, ka CETA darbosies lielo korporāciju interesēs un vairos to ienākumus. Lielie uzņēmumi ar saviem juristiem un finanšu jaudām spēj ielauzties jaunos tirgos, savukārt mazais uzņēmējs un ražotājs Amerikā vai Āzijā sastopas ar daudzām birokrātiskām problēmām, piemēram standartu salīdzināšanām, uzsvēra eirodeputāts. 

Tirdzniecības līgums šiem ražotājiem padarīšot vieglāku darbību jaunos tirgos, jo nebūs nepieciešama atkārtota standarta apstiprināšana. 

"Ja cepums atbilst ekoloģiskajām prasībām Latvijā, tad kanādieši mūsu kvalitātes zīmi pieņems arī Kanādā. Standarti tiks izlīdzināti," sacīja Pabriks.

Eiropas patērētājam arī būtiski, ka standarti nav pazemināti. Tātad tiek saglabāti augsti standarti un noņemtas birokrātiskas barjeras, kas ir svarīgi jaunu tirgu apgūšanai, klāstīja Pabriks. Viņš atgādināja, ka Latvijai tas ir svarīgi pēc Krievijas sankcijām, kad jāmeklē jauni tirgi.

Līgums arī ļaušot Eiropai pasaulē iegūt lielāku spēku un tās standarti kļūs globāli nozīmīgāki, tādēļ to ievērošanu varēs uzstājīgāk prasīt, piemēram, no Ķīnas, Indijas un Vjetnamas.

CETA līgumu Eiropas Savienība un Kanāda parakstīs svētdien Briselē. Atbalstu līguma parakstīšanai Eiropā iepriekš kavēja Beļģijas Valonijas reģiona parlaments, taču ceturtdien Beļģijas politiskie līderi panāca nepieciešamo vienošanos.

Līgums Valonijas nostājas dēļ nemainīsies, bet tam tiek pievienota skaidrojoša deklarācija, uzsvēra Pabriks. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti