Dienas ziņas

Jūrkalnē vētra noskalo stāvkrastu

Dienas ziņas

Nolaidības dēļ skola bez akreditācijas

Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca nonākusi krīzē

Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca nonāk krīzē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pastāv bažas par Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcas nākotnes likteni. Galvenie uzņēmuma klienti, kas nāk no Krievijas un bijušās Padomju Savienības valstīm, pašlaik nav spējīgi piedāvāt attiecīgu samaksu par rūpnīcas veiktajiem pakalpojumiem, galvenokārt rubļa vērtības krituma dēļ. Paziņojums par darbinieku štatu samazināšanu pagaidām nav izteikts. Pašlaik rūpnīcas vadība aktīvi meklē jaunus eksporta tirgus.

Jau kopš decembra Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīcā ir pārtraukta vairāku pasūtījumu  izpildīšana, kā arī darbinieki strādā nepilnu darba nedēļu.  Pērn rūpnīcas vadība ir ieguldījusi 5 miljonus eiro jauno iekārtu iegādē ar mērķi diversificēt eksporta tirgus, taču atrast  jaunus sadarbības partnerus pagaidām nav izdevies. Par darbinieku atlaišanu uzņēmuma vadība šobrīd klusē, taču situācija ir saspringta.

„Būsim godīgi, ka šī iespēja pastāv vienmēr. Šodien mēs meklējam pietiekami daudz apjomu, lai nopelnītu, lai visi cilvēki varētu strādāt, bet - kas būs rīt, es nevaru pateikt,” saka rūpnīcas valdes priekšsēdētāja Natālija Petrova.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss uzsver, ka no savas puses ministrija ir gatava palīdzēt lokomotīvju  rūpnīcas vadībai nodibināt darba kontaktus ar  Rietumu partneriem, kas ir ministrijas redzeslokā. Šo jautājumu ministra padomnieks Kaspars Briškens jau ir pārrunājis ar uzņēmuma vadību.

„Esmu apņēmības pilns tuvākā mēneša laika organizēt vizīti, kuras ietvaros gan rūpnīcas pārstāvji, gan sadarbības partneri, gan ministrijas pārstāvji kopīgi tiksies un runās par konkrētiem tālākiem soļiem projekta attīstībā,” sola Briškens.

Daugavpils lokomotīvju remonta rūpnīca ir lielākais darba devējs visā Latgales reģionā, un tajā nodarbināti vairāk nekā 1000 darbinieku. Tā ir vienīgā Baltijā, kas veic pilnu  ritošā sastāva remontu vienuviet;  80 % peļņas tā gūst tieši no lokomotīvju remontiem.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti