Dārgā zušu iepirkuma dēļ aptur Baltijas mēroga zinātnes centra projektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Zemkopības ministre Laimdota Straujuma vēstulē zinātniskā institūta „BIOR" zinātniskajai padomei izteikusi neuzticību iestādes vadībai, kas pieļāvusi dārgo zušu mazuļu iepirkumu Eiropas fondu projektā.

Šī vēstule nosūtīta pēc tam, kad saņemti audita rezultāti, kuri apliecināja, ka zušu mazuļi projektā iepirkti četras piecas reizes dārgāk nekā līdzīgos projektos kaimiņvalstīs. Līdz brīdim, kad būs skaidrs par zinātniskās padomes tālāko rīcību šajā gadījumā, netiks atbalstīts institūta zinātnes centra projekts, norāda ministre.

„(..) Zivsaimniecības nozare ir uzticējusies „BIOR". Un Zivsaimnieku konsultatīvā padome un arī Zemkopības ministrija bija paredzējusi veidot zinātnes centru, kas būtu Baltijas līmeņa un ar absolūtu nozares atbalstu. Šobrīd es nevaru parakstīt šo projektu, tas ir 1,8 miljonu [latu vērts] un šobrīd man tas stāv uz galda. Kamēr netiks noskaidrots jautājums, kas notika ar zušiem, un kamēr institūts nebūs prezentējis, kas ir noticis vai kā viņi tagad rīkosies zivsaimniecības nozarē, šis projekts uz priekšu neies. Man ir personīgi pilnīgi vienalga, kurš ir tas vainīgais, bet vainīgajam ir vienkārši jāsaņem sods," uzsvēra Straujuma.

Jāatzīmē, ka dārgo zušu mazuļu iepirkumu Lauku atbalsta dienests lūdzis vērtēt Ekonomikas policijai un drīzumā to lūgs izmeklēt arī Eiropas savienības korupcijas novēršanas iestādei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti