Darbiniekus valsts kapitālsabiedrību pārvaldības koordinējošai nodaļai aizvien meklē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pēc mazliet vairāk nekā mēneša darbu sāks jauna Pārresoru koordinācijas centra nodaļa, kuras uzdevums būs koordinēt valsts kapitālsabiedrību un valstij piederošo kapitāldaļu pārvaldīšanu. Pašlaik aizvien tiek meklēti darbinieki šai nodaļai.

Vairāk nekā piecus gadus pēc tam, kad aizsākās diskusijas par iespējamu valstij piederošo kapitālsabiedrību pārvaldības sistēmas reformu, šā gada 1.augustā darbu sāks institūcija, kam jārūpējas par efektīvāku valstij piederošo uzņēmumu pārvaldību. Likums, kas noteic valsts uzņēmumu pārvaldības pamatprincipus, tika pieņemts jau pērnruden, bet tikai tagad Pārresoru koordinācijas centrā tiek veidota īpaša nodaļa, kam būs jākoordinē valstij piederošo uzņēmumu pārvaldība.

Jaunajā nodaļā strādās seši cilvēki, atklāj Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks: „Reāli mēs skatāmies, ka tas darbs būtu uzsākams augustā. Iespējams, daļa darbinieku tiks pieņemti jau jūlijā, jo līdz 3.jūlijam ir pieteikšanās termiņš uz šiem vakantajiem amatiem. Bet tas saistīts ar jaunpieņemto likumu par valsts kapitālsabiedrību un valsts kapitāldaļu koordināciju rīkojumu, kas uzdeva Pārresoru koordinācijas centram šos uzdevumus, kas izriet no jaunā valsts kapitāldaļu pārvaldības koncepta.”

Jaunajai nodaļai būs, piemēram, jāsagatavo ikgadēji publiski pārskati par valstij piederošajiem aktīviem. „Kapitāldaļu pārvaldības koncepts, kas tiek realizēts Latvijā, faktiski ir daļēji decentralizēts. Koordinēta un centralizēta tiks visu pārskatu sniegšana,  kas attiecas gan uz dividenžu izmaksu, stratēģijām, finanšu un nefinanšu mērķiem. Šīs darbības tiks koordinētas. Bet pati kapitālsabiedrību pārvaldība paliks ministriju atbildībā.”

Tāpat jaunveidojamās nodaļas darbinieki piedalīsies valsts kapitālsabiedrību valžu un padomju locekļu atlases komisijās.

„Nodaļas darbinieki piedalīsies šajās nominācijas komisijās. Tajās jāsāk piedalīties no 1.augusta.”

Saskaņā ar pagājušā gada vasarā publiskotu ziņojumu, valstij pieder kapitāldaļas vairāk nekā 130 uzņēmumos, bet vēl vairāk nekā 100 uzņēmumi piederēja valsts uzņēmumiem vai kapitālsabiedrībām, kurās valstij bija izšķiroša ietekme. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti