Labrīt

Latvijas Nacionālā opera un balets jaunajā sezonā piedāvās piecus jauniestudējumus

Labrīt

Sesto reizi notiks Eiropas profesionālās leļļu mākslas festivāls

Būs jaunas prasības tiešsaistes maksājumu drošībai

Ceturtā daļa Latvijas banku klientu joprojām izmanto kodu kartes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Aptuveni 25% jeb ceturtā daļa Latvijas banku klientu joprojām izmanto kodu kartes, intervijā Latvijas Radio sacīja Finanšu nozares asociācijas Digitālās transformācijas komitejas līdzpriekšsēdētājs un "SEB bankas" digitālas attīstības vadītājs Iļja Nogičevs.

Nākamajā nedēļā - 14. septembrī - stājas spēkā jauna Eiropas Komisijas regula attiecībā uz tehniskajiem standartiem par drošu lietotāja autentificēšanu, kas vēl pastiprina prasības kodu karšu lietošanai. Daļa Latvijas banku, sākot ar septembri, apturēs iespēju izmantot internetbanku un apstiprināt maksājumus ar kodu  kartēm, ieviešot tādus papildu autentifikācijas līdzekļus, kā, piemēram, lietotni "Smart-ID"  vai "Mobilescan". Nogičevs stāstīja, ka pēdējo divu mēnešu laikā novērota pastiprināta klientu interese par papildu autentifikācijas līdzekļiem, taču joprojām ne visi ir to ir darījuši, tādēļ svarīgi nākamās nedēļas laikā doties uz banku filiālēm, lai iegūtu papildu autentifikācijas līdzekli.

"Luminor" privātpersonu segmenta vadītājs Normunds Rudzītis tikmēr norādīja, ka katru nedēļu bankai "Smart-ID" aplikācijā pievienojas četri vai pieci tūkstoši jaunu klientu. Līdz ar to ir pāragri spriest, kāds būs cilvēku skaits, kuri pēc 14. septembra nevarēs izmantot internetbanku. "Kopējais apjoms varētu būt ap desmit tūkstošiem [klientu]," pauda Rudzītis. Viņš tomēr uzsvēra - par spīti tam, ka cipars šķiet liels, daudzi vecāka gada gājuma cilvēki internetbanku nemaz neizmanto, jo viņu rēķinus apmaksā bērni.

Finanšu nozares asociācija iepriekš informēja, ka šī gada jūnijā vispopulārākais autorizācijas līdzeklis banku klientu vidū bija lietotne viedtālrunī – 57 %. Aptuveni 25 % jeb ceturtā daļa Latvijas banku klientu kā autorizācijas līdzekli ikdienā izmantoja kodu kartes, savukārt kodu kalkulatorus – 17,5%. Asociācija aicināja banku klientus rūpīgi iepazīties ar savas bankas politiku kodu karšu izmantošanā, jo lielākā daļa banku, sākot jau ar 9. septembri, apturēs iespēju izmantot internetbanku un apstiprināt maksājumus ar kodu kartēm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti