Dienas ziņas

Ķimales muižai jauni saimnieki

Dienas ziņas

Kritizē ASV lēmumu izstāties no PVO

Puķu audzētāji par pircēju trūkumu nesūdzas

Cēsu dārzniecībā stādus lielā vairumā pērk igauņi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ne mazums satraukumu šopavasar bija puķu un stādu audzētājiem par to, vai ārkārtējās situācijas noteikto ierobežojumu dēļ būs pircēji. Taču bažas nepiepildījās. Par to pārliecinās arī Kliģenu puķu stādu un dārzeņu siltumnīcās Cēsīs, kur tagad sezona rit pilnā sparā. Tiklīdz tika atvērtas robežas, ik dienu dārzniecību apmeklē arī ievērojams skaits igauņu.

Iebraucot Cēsīs, acīm paveras liels siltumnīcu komplekss, bet pie - tā ļaužu rosība. Šeit jau vairāk nekā 25 gadus saimnieko ģimenes uzņēmums “Kliģeni”.

Balkonu kastēs, zemē un siltumnīcās stādāmi dēsti sagulst pircēju automašīnās. Dārzniecībā  ik pa laikam tiek atgādināts ievērot divu metru distanci, ko ievērot daudziem, nonākot stādu paradīzē, aizmirstas.

Daudzi pircēji ierodas arī no kaimiņiem. “Ar katru dienu pieaug igauņu apmeklējums,” stāstīja uzņēmuma “Kliģeni” vairumtirdzniecības vadītājs Reinis Reķis. Igauņus interesējot pilnīgi viss – gan ziedi, gan dārzeņi.

Saimnieki par sezonu priecājas, taču sākums bijis drūms. Radušās bažas, vai līdz ar ārkārtējo situāciju nezudīs pircēji un vai izaudzētais kādam būs vajadzīgs.

“Mums bija liela panika. Viss bija sastādīts, kad ieraudzījām, kas notiek puķu lielvalstī Holandē, kā tur tiek mesti ārā ziedi... Pagaidām neko ārā metuši neesam, mums lielākā sezona ir līdz Jāņiem,” stāstīja Reķis.

Krāsainās vasaras puķes - begonijas, petūnijas, pelargonijas, lobēlijas, samtenes - gaida savu kārtu, lai jau tuvākajās dienās dotos uz Rīgu un priecētu acis apstādījumos pie Brīvības pieminekļa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti