Cenu kāpuma dēļ Zviedrija plāno iedzīvotājiem subsīdijas 1,32 miljardu eiro apmērā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Zviedrijas valdība pirmdien paziņoja par 1,45 miljardu dolāru (1,32 miljardu eiro) vērtu subsīdiju paketi, lai palīdzētu zviedriem pārciest cenu kāpumu, ko veicina Krievijas iebrukums Ukrainā.

Ierosinātais atbalsts ietver pagaidu nodokļu samazināšanu benzīnam un dīzeļdegvielai, vienreizēju 1000 kronu (95 eiro) pabalstu automobiļu īpašniekiem, ziemas elektroenerģijas subsīdiju izmaksu pagarināšanu par vienu mēnesi mājokļu īpašniekiem Zviedrijas centrālajā un dienvidu daļā, kā arī pagaidu mājokļu subsīdiju palielināšanu nabadzīgākajām ģimenēm.

Augsto nodokļu dēļ Zviedrijā ir vienas no pasaulē lielākajām degvielas cenām - benzīna cena veido aptuveni 21 kronu (divi eiro) par litru, bet dīzeļdegviela maksā 25 kronas (2,37 eiro) litrā.

Ja Zviedrijas parlaments šo ierosinājumu apstiprinās, atbalsta pasākumi spēkā stāsies 1.jūnijā.

Gada inflācija Zviedrijā februārī sasniedza 4,5%, kas ir augstākais līmenis kopš 1993. gada, kad valsts atradās dziļā ekonomiskā krīzē.

Elektroenerģijas cenas valstī februārī gada griezumā pieauga par 14%, pārtikas produktu cenas sadārdzinājās par 3,6%, bet apģērbu cenas - par 5%.

Analītiķi gan skaidro, ka patēriņa cenu datos par februāri nav iekļautas Krievijas iebrukuma Ukrainā radītās sekas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti