Pusdiena

Pusdiena 02.03.2018

Pusdiena

ASV apsūdz Krieviju bruņojuma samazināšanas līgumu pārkāpšanā

Ceļu būvniekam aizdomas par Jūrmalas domes 12 miljonu eiro vērto bedru lāpīšanas konkursu

Ceļu būvniekam aizdomas par Jūrmalas domes 12 miljonu eiro vērto bedru lāpīšanas konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jūrmalas dome par divām nedēļām līdz marta vidum pagarinājusi konkursu, kurā uz trim gadiem grib atrast uzņēmēju ielu uzturēšanai un būvniecībai. Dome prognozē, ka līgumcena būs ap 12 miljoniem eiro. Taču pašreizējās iepirkuma specifikācijas nozares pārstāvjos rosina bažas, ka Jūrmala vēlas turpināt sadarbību ar vietējo kompāniju, kuras īpašnieks ir arī dāsns varas partijas ziedotājs.

Līdz šim par Jūrmalas ielu uzturēšanu gādājusi turienes vietējā firma «Liktenis». Iepirkumu uzraudzības biroja dati ļauj secināt, ka kompānijas nepilnu trīs miljonu eiro gada apgrozījums veidojas lielā mērā no Jūrmalas pasūtījumiem.

«Liktenim» par diviem miljoniem tikusi iespēja labot kūrortpilsētas bedres, par simtiem tūkstošiem eiro atjaunoti ielu posmi, veidotas kabatas mašīnām un pārvestas smiltis no Lielupes grīvas uz jūrmalas pludmali. Taču šogad Jūrmala izdomājusi uz nākamajiem trim gadiem ar ielām saistītos darbus uzticēt vienam partnerim.

Domes Attīstības pārvaldes vadītāja Gundega Ose pastāstīja, ka šobrīd iepirkumu plāno atbilstoši šī gada budžetā paredzētajiem līdzekļiem, kas ir aptuveni 3,5 miljoni eiro, un plānots, ka nākamajos divos gados finansējums būs līdzīgs.  

Iepirkumā paredzēti gan ielu kapitālie darbi, gan kārtēji darbi, gan horizontālā apzīmējuma uzklāšana, līgumu plānots slēgt uz trim gadiem, lai par katru mazu darbu nav jāizsludina atsevišķs iepirkums, sacīja Ose.

Tomēr jau nepilnu mēnesi pēc izsludināšanas iepirkumu uzraugi par Jūrmalas konkursu saņēmuši pirmo sūdzību. To iesniegusi Jelgavā bāzētā ceļu būvniecības kompānija «Igate». Uzņēmuma pārstāvis Jānis Stundiņš norādīja, ka firma nozarē ir lielāko topā un ar ievērojamu pieredzi. Taču dome specifikācijas izveidojusi tādas, ka «Igate» apkalpot Jūrmalu nevar.

Stundiņš pauda, ka iepirkuma specifikācijā nav definēts darba apjoms un prasības par šiem darbiem nav zināmas, un, iespējams, ir ļoti maz uzņēmumu Latvijā, kas varētu klasificēties šim konkursam; tādi, kas nav strādājuši Jūrmalā, diez vai var prasības izpildīt.

Jūrmalā līdz šim ceļu uzturēšanā un jaunu izbūvē strādājošās Jūrmalas firmas «Liktenis» īpašnieks Ivars Šūpulnieks ne tikai ticis pie domes pasūtījumiem, bet arī dāsni ziedojis varas politiskajam spēkam Zaļo un Zemnieku savienībai. Pirms pašvaldību vēlēšanām pērn viņš «zaļzemniekiem» pārskaitīja trīsarpus tūkstošus eiro. Tomēr runāt ar Latvijas Radio viņš īpaši nevēlas. Pēc brīža tincināšanas viņš gan atzina, ka Jūrmalas konkursā nepiedalīsies.

Reaģējot uz kompānijas «Igate» sūdzību, Jūrmalas dome 12 miljonu eiro konkursa nolikumā ieviesusi korekcijas un pagarinājusi pieteikšanās termiņu, taču uzņēmums norāda, ka pēc būtības neatbilstības nav novērstas. Piebilstams, ka ar plašu ielu sakārtošanas programmu pašvaldību vēlēšanās sevi pieteica partija «Saskaņa», kas nu strādā koalīcijā ar «zaļzemniekiem» un tikusi pie algotiem komiteju vadītāju amatiem un vicemēra krēsla.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti