Būvniecības izmaksas pērn Latvijā pieauga vidēji par 1,3%

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijā būvniecības izmaksas pērn salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu pieauga vidēji par 1,3%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) apkopotā informācija.

Tostarp strādnieku darba samaksa palielinājās par 7%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas pieauga par 0,7%, savukārt būvmateriālu cenas samazinājās par 0,7%.

2020. gada decembrī, salīdzinot ar novembri, būvniecības izmaksu līmenis Latvijā palielinājās par 0,4%. Tostarp strādnieku darba samaksa pieauga par 0,6%, būvmateriālu cenas – par 0,4%, bet mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas palielinājās par 0,3%.

Decembrī būvniecības izmaksu vidējo līmeni visvairāk ietekmēja darba samaksas pieaugums montētājiem, kā arī ceļa būves un mākslīgo būvju palīgstrādniekiem, skaidroja CSP.

2020. gada decembrī, salīdzinot ar 2019. gada decembri, būvniecības izmaksas palielinājās par 0,3%. Strādnieku darba samaksa palielinājās par 4,2%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas – par 0,9%, savukārt būvmateriālu cenas samazinājās par 1,7%.

2020. gada 4. ceturksnī, salīdzinot ar 3. ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis palielinājās par 0,2%. Strādnieku darba samaksa palielinājās par 0,7%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas pieauga par 0,3%, bet būvmateriālu cenas nemainījās.

2020. gada 4 ceturksnī, salīdzinot ar 2019. gada 4. ceturksni, kopējais būvniecības izmaksu līmenis pieauga par 0,6%. Strādnieku darba samaksa palielinājās par 5,5%, mašīnu un mehānismu uzturēšanas un ekspluatācijas izmaksas pieauga par 0,7 %, savukārt būvmateriālu cenas samazinājās par 1,7%.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti