Brokerus uztrauc konkurences samazināšana apdrošināšanas tirgū

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Igaunijas apdrošinātāja “Seesam” Latvijas filiāle ar 1. jūliju tiks pievienota Lietuvas apdrošinātāja “Compensa Vienna Insurance Group ADB” Latvijas filiālei, un Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija pauž satraukumu par konkurences mazināšanos Latvijā, intervijā Latvijas Radio atzina asociācijas valdes priekšsēdētājs Agris Auce.

Auce norādīja, ka apdrošināšanas brokerus uztrauc apdrošinātāju sabiedrību skaita samazināšanās, jo tas nozīmē, ka tirgū pakāpeniski sarūk konkurence, kas attīsta produktus, uzlabo apdrošināšanas noteikumus un arī cenas.

Auce atzina, ka šobrīd Covid-19 krīzes laikā dažiem apdrošināšanas pakalpojumiem cenas samazinājās, piemēram, OCTA un KASKO apdrošināšanai, bet pēc tam situācija var mainīties.   

Lai arī abas šīs sabiedrības, kuras tagad tiks apvienotas, pieder Austrijas apdrošinātājam “Vienna Insurance Group”, tomēr šī apvienošanās turpinās pirms kāda laika iesākušos konkurences samazināšanos Latvijas apdrošināšanas tirgū, norādīta asociācijas paziņojumā.

Kopumā septiņu gadu laikā Latvijas apdrošinātāju skaits ir samazinājies gandrīz divas reizes - no 10 uz 6, un ļoti iespējams, ka BTA un ''Compensa'' apvienošana arī ir tikai laika jautājums, pieļauj asociācija.

Šāda monotona un visai strauja konkurences samazināšanās ir visai uztraucoša parādība, teikts brokeru asociācijas paziņojumā.

Profesionālo apdrošināšanas brokeru asociācija uzskata, ka apdrošināšanas nozari uzraugošajai institūcijai – Finanšu un kapitāla tirgus komisijai -  būtu arvien nopietnāk jādomā, kā veicināt konkurenci apdrošināšanas nozarē un kā veicināt to, lai apdrošināšanas sabiedrības kā savu reģistrācijas valsti izvēlētos Latviju, nevis kā šobrīd - Igauniju vai Lietuvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti