BNT saņems nodokļu atvieglojumus naftas pārstrādes rūpnīcas celšanai Ventspilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valdība otrdien atbalstīja nodokļu atvieglojumus SIA „Baltic New Technologies” (BNT), kas plāno Ventspilī būvēt naftas pārstrādes rūpnīcu, investējot 420 miljonus eiro. Maksimālā nodokļu atlaižu summa var sasniegt 91,9 miljonus eiro, liecina Satiksmes ministrijas valdībai sniegtā informācija.  

Ventspils brīvostas pārvalde un SIA „Baltic New Technologies” pērn 28.decembrī noslēdza līgumu par ieguldījumiem Ventspils brīvostā 2014.-2018.gadā. Uzņēmums paredzējis Ventspils brīvostā uzcelt naftas pārstrādes vai ķīmijas ražotni. Saskaņā ar līgumu plānots investēt 420 miljonus eiro.

2014.un 2015.gadā plānoti projektēšanas un priekšizpētes darbi, bet būvniecības uzsākšanās iespējama 2016.gadā. Saskaņā ar plānotajiem aprēķiniem tiek pieņemts, ka pirmajā būvniecības gadā tiks ieguldīta trešdaļa no kopējām izmaksām.

Balstoties uz pieredzi dažādos būvniecības projektos, tiek pieņemts, ka aptuveni 6% no kopējām būvniecības izmaksām ir sociālā nodokļa iemaksa un iedzīvotāju ienākuma nodoklis, skaidrots anotācijā.

Pēc projekta ieviešanas un darbības uzsākšanas pašvaldība nodokļu veidā  (daļa iedzīvotāju ienākuma nodokļa un nekustamā īpašuma nodoklis) papildus saņemtu aptuveni vienu miljonu eiro gadā, savukārt valsts (daļa iedzīvotāju ienākuma nodokļa, sociālā nodokļa maksājumi) aptuveni1,6 miljonus eiro gadā.

Saskaņā ar likumu, ja investīcijas pārsniedz 50 miljonu eiro,  investors var saņemt nodokļu atlaides.

Valdība nolēma, ka uzņēmums ieguldījumiem līdz 50 miljoniem eiro saņems atvieglojumu – 50% no uzkrātās ieguldījumu summas, kas sasniedz 25 miljonus eiro. Ieguldījumiem no 50 līdz 100 miljoniem eiro uzņēmums saņems atvieglojumu 25% no uzkrātās ieguldījumu summas, kas sasniedz 12,5 miljonus eiro, ieguldījumiem, kas pārsniedz 100 miljonus eiro, atvieglojums būs 17% no uzkrātās ieguldījumu summas, kas sasniedz 54,4 miljonus eiro.

Ja SIA „Baltic New Technologies” ieguldīs 420 miljonu eiro, tiešo nodokļu atvieglojums var būt ne vairāk kā 91,9 miljoni eiro jeb 21,88% no ieguldījuma summas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti