Benzīna cena Rīgā noslīd zem viena eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pieprasītākās 95.markas degvielas litra cena Latvijā lielāko degvielas tirgotāju "Neste" un "Statoil" degvielas uzpildes stacijās (DUS) Rīgā noslīdējusi zem viena eiro, liecina Lsm.lv novērojumi.

"Neste" DUS 95.markas degvielas litrs trešdien, 24.februārī, pa dienu maksā 0,997 eiro, bet 98.markas benzīns – no 1,037 līdz 1,047 eiro par litru. Savukārt litra dīzeļdegvielas cena ir 0,877 eiro, liecina novērojumi divās "Nestes" DUS Rīgā. Savukārt Latvijā zemākā 95.un 98. markas degvielas cena ir Siguldā  - attiecīgi 0,969 eiro un 1,009 eiro par litru, liecina informācija "Neste" mājaslapā.

"Statoil" tīklā ne visur 95.markas degvielas cena noslīdējusi zem viena eiro par litru. Divās no trim aplūkotajām "Statoil" DUS 95.markas benzīns maksāja 1,014 eiro par litru, bet vienā – 0,999 eiro. Šajā DUS arī dīzeļdegvielas litrs maksāja lētāk – 0,869 eiro par litru, kamēr divās pārējās – 0,894 eiro par litru. Turklāt, šīs nav pašas zemākās cenas "Statoil" tīklā, liecina tā mājaslapā atrodamā informācija.

"Neste" pārstāve Ilze Pērkone norādīja, ka degvielas cenu kritums saistīts ar degvielas cenu samazināšanos pasaules biržās. Pieprasītākās 95.markas degvielas cena jau kādu laiku ir zem eiro par vienu litru, un tā tas ir ne tikai akciju laikā, piebilda Pērkone.

Jau ziņots, ka pirms mēneša naftas cenas pasaules biržās sasniedza 12 gadu minimumu. Taču pēc pēdējo mēnešu laikā piedzīvotā straujā naftas cenu krituma vairākas naftas eksportētājvalstis vienojušās iesaldēt naftas ieguvi. Šāda soļa mērķis ir palielināt naftas cenu.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti