Ārpus Rīgas

Laikasptākļu dēļ arī šogad zemniekiem problēmas ar siena sagatavošanu

Ārpus Rīgas

Grobiņā vietējiem mājražotājiem savs veikaliņš – «Martas kiosks»

''Bauskas Dzīves'' galvenā redaktore Anita Rozentāle par Bauskas pasažieru pārvadātājiem

Bauskas pasažieru pārvadātājs igauņiem pārdots jauno valsts prasību dēļ

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Bauskas pasažieru pārvadātāju uzņēmums «Aips» pārdots Igaunijas akciju sabiedrībai «Hansabuss», jo gaidāmās jaunās prasības pasažieru pārvadātājiem prasītu pārāk lielus finansiālos ieguldījumus, kam līdzšinējie uzņēmuma īpašnieki nebija gatavi, Latvijas Radio pastāstīja “Bauskas Dzīves” galvenā redaktore Anita Rozentāle.

“Bauskas Dzīve” ziņoja, ka šī gada 28. jūnijā noslēgts līgums par to, ka Igaunijas firma «Hansabuss» iegādājusies uzņēmumu «Aips», kas bez pasažieru pārvadājumiem nodrošina arī autobusu apkopes un remonta pakalpojumus. Igauņu īpašumā nonāk arī Bauskas autoosta.

Darījuma summu uzņēmēji neatklāj, «Aips» ir trešais uzņēmums Baltijas valstīs un otrais Latvijā, ko «Hansabuss» pārņēmis pēdējos 12 mēnešos.» Pērn vasarā tas iegādājās arī «Tukuma auto»

Līdzšinējais «Aips» līdzīpašnieks Uldis Kolužs laikrakstam skaidrojis, ka pasažieri būs ieguvēji, par Igaunijas pārvadātāja darbu sūdzības nav dzirdētas.  

Pašlaik reisi un tarifi nemainīsies, jo līgums ar valsti noslēgts līdz 2020.gadam, bet pēc tam būs izsludināts jauns konkurss. Neliela neziņā gan ir uzņēmuma darbinieki, jo vēl nav zināms, vai Igaunijas uzņēmēji neplāno kādas pārmaiņas un optimizācijas,  pastāstīja Rozentāle.  

SIA «Aips» nodrošina pasažieru pārvadājumus reģionā, arī starppilsētu reisos, SIA «Virāžas» sniedz autobusu apkopes un remonta pakalpojumus, savukārt SIA «Bauskas AO» pārvalda Bauskas autoostu. Uzņēmumu grupas konsolidētais apgrozījums 2017. gadā tiek prognozēts vairāk nekā divi miljoni eiro. Uzņēmumos kopā pašlaik strādā vairāk nekā 100 cilvēku, autoparkā ietilpst 35 transportlīdzekļi, tostarp 28 autobusi.

Jau ziņots, ka jaunās prasības pasažieru pārvadātājiem, kas būs spēkā 2021.gadā, lika satraukties arī daļai pasažieru pārvadātāju Latgalē. Viņi ir nobažījušies, ka nespēs izpildīt jaunās prasības, un pieļauj, ka no tirgus būs spiesti izstāties.

Pašlaik līdz 14.jūlijam pagarināts konkurss par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu vietējos reģionālajos maršrutos 10 lotēs. Lielākajai daļai pasažieru pārvadātāju Latvijā agrāk noslēgtais līgums ar Autotransporta direkciju par reģionālajiem pasažieru pārvadājumiem būs spēkā vēl līdz 2021.gadam, bet daļai Latgales un Zemgales pasažieru pārvadātāju līgumi beidzas jau šogad. Tieši viņiem, lai turpinātu savu darbību līdz 2021. gadam, kad paredzēta vērienīga nozares reforma un atkal jaunu līgumu slēgšana, jau sākot ar nākamo gadu būs jāstrādā pēc jaunajām prasībām.  

Ar jaunajiem noteikumiem Autotransporta direkcija cer panākt ne vien zemākas pasažieru pārvadājumu izmaksas, bet arī komfortablākus apstākļus pasažieriem, pārvadātājiem uzliekot par pienākumu iegādāties jaunākus autobusus.

Prasības paredz, piemēram, ka autobusa vecums nedrīkst pārsniegt 25 gadus. Autobusu salonā jāspēj uzturēt temperatūru no 16 līdz 24 grādiem. Desmit procentiem no autobusu parka ir jābūt pielāgotam cilvēkam ar kustību traucējumiem. Jābūt informācijai par pieturvietām vai nu vizuāli, vai nu audio formātā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti