Rīta intervija

ASV Republikāņu institūta vadītājs Marks Grīns par Donalda Trampa prezidentūru

Rīta intervija

Saveļjevs: Lidostas "Rīga" jaunajā piestātnē varēs apkalpot arī lielākus lidaparātus

Pēteris Strautiņš par valsts budžetu, IKP prognozēm un pasaules politiskajām norisēm

Bankas ekonomists: Baltijas valstu sāncensība ar zemākajiem nodokļiem ir pašiznīcinoša

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Baltijas valstu sāncensība ar zemākajiem nodokļiem bijusi pašiznīcinoša, intervijā Latvijas Radio norāda "DNB bankas" ekonomists Pēteris Strautiņš, atzinīgi vērtējot Igaunijā sāktās diskusijas par atteikšanos no zemas nodokļu valsts statusa Igaunijā.

“Sacensība Baltijā par zemākajiem nodokļiem bijusi pašiznīcinoša,” saka Strautiņš. Viņš norāda, ka ir citas prioritātes, pie kurām jāstrādā, proti, drošība, ieguldījumi infrastruktūrā.

“Ja mēs bezgalīgi samazinām nodokļus, būtībā veicinām luksusa automašīnu importu. Protams, ir patīkami skatīties ielās uz tām mašīnām. Bet nedomāju, ka tas ir svarīgākais,” saka ekonomists.

Viņš gan atzīst, ka ir jomas, kurās Latvijā būtu iespējams samazināt nodokļus, piemēram, attiecībā uz mazo algu saņēmējiem bez apgādājamajiem. Šāds samazinājums būtu apsveicams.

Līdz ar valdības krišanu Igaunijā tiek sāktas diskusijas par atteikšanos no zemu nodokļu valsts statusa. Ekonomists šādas diskusijas vērtē atzinīgi: “Tas, ka igauņi beidzot šajā jomā ir nākuši pie prāta un necentīsies sacensties par procentpunktiem, kuram Baltijā ir drusku zemāki nodokļi, ir pilnīgi pareizi.”

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti