Baltkrievija aizliedz ievest Krievijas makaronus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Baltkrievijas varas iestādes aizliegušas ievest valstī vairākus Krievijas pārtikas produktus, tai skaitā ātrās pagatavošanas makaronus, kurus ražo Krievijas kompānija „BioFud”, un malto kafiju „Mokka”, kuru ražo „PauligRus”, ziņo BBC.

Par šo produktu tirdzniecības apturēšanu paziņojis Baltkrievijas galvenais sanitārais ārsts Igors Gajevskis. Viņš paskaidrojis, ka šie produkti neatbilst Baltkrievijas sanitāri epidemioloģiskajiem standartiem un Muitas savienības tehniskajam reglamentam.

Jau vēstīts, ka novembra nogalē Krievija aizliegusi ievest 18 baltkrievu ražotāju produktus, aizliedzot gandrīz visus Baltkrievijas gaļas produktus.   Oficiāli tas skaidrots ar neatbilstību pārtikas drošības standartiem, taču daļa ekspertu to saista ar informāciju par Eiropas Savienības pārtikas produktu pārmarķēšanu Baltkrievijā, lai pēc tam tos ar uzcenojumu pārdotu tālāk Krievijā kā Baltkrievijas produkciju.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko uz šo Maskavas lēmumu reaģēja asi, paziņojot - ja tuvākajā laikā tirdzniecība starp divām valstīm netiks normalizēta, mēs būsim spiesti reaģēt. Viņš arī publiski apšaubīja uz Baltkrieviju eksportēto Krievijas produktu kvalitāti.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti