Balcs: Latvija ir labi sagatavojusies iestājai eirozonā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Bukhards Balcs, kurš raksta Eiropas Parlamenta ziņojumu par Latvijas gatavību pievienoties eirozonai, šodien ir uzsācis vizīti Latvijā, lai gūtu padziļinātu priekšstatu par situāciju mūsu valstī. Iepriekš eiroparlamentārietis norādīja, ka vēlas īpašu uzmanību pievērst Latvijas ekonomiskās attīstības ilgtspējai, nerezidentu noguldījumiem Latvijas bankās un sabiedrības negatīvajam viedoklim par eiro.

Pēc tikšanās ar premjeru Valdi Dombrovski Balcs slavēja mūsu valsts sasniegto un sacīja, ka Latvijai vajadzētu būt spējīgai pievienoties eirozonai bez īpašām grūtībām.

„Man ir radies ļoti labs iespaids,” sacīja Balcs. – „Es domāju, ka Latvija ir ļoti labi sagatavojusies, lai pievienotos eirozonai. Manuprāt, jūsu valsts bez mazākajām grūtībām izpildīs visus iestāšanās kritērijus, ko mēs arī redzēsim konverģences ziņojumā, kas tiks publicēts pēc pāris dienām.”

Arī Dombrovskis žurnālistiem teica, ka tikšanās laikā pārrunāta Latvijas gatavošanās iestājai eirozonā, tostarp Māstrihtas kritēriju izpilde un to ilgtspēja.

Viņš atzīmēja, ka Balcs sagatavos ziņojumu par EP viedokli par Latvijas pievienošanos eiro zonai. "Protams, mēs no savas puses ceram uz pozitīvu EK ziņojumu, kas būs zināms 5.jūnijā, un pēc tam arī uz pozitīvu EP viedokli," teica Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka Balcs vizītē Latvijā uzturēsies līdz piektdienai, 31.maijam. Vizītes laikā gūtā situācijas izpratne un savāktā informācija palīdzēs sagatavot ziņojumu par Latvijas iestāju eiro zonā. EP par to balsos sesijā jūlija sākumā.

EK un Eiropas Centrālā banka (ECB) pašlaik gatavo Konverģences ziņojumus par Latviju. Tajos tiks izvērtēta Latvijas ekonomikas rādītāju atbilstība Māstrihtas kritērijiem, kā arī valsts spēja šos kritērijus pildīt nākotnē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti