Rīta Panorāma

Dziedātājas AnnasKristas jaunais mūzikas videoklips "Nezvani vēl"

Rīta Panorāma

Par spīti pandēmijai, Indijā norit vērienīgi reliģiskie svētki

Baidens sola piešķirt papildu atbalstu ASV ekonomikai

Baidens sola papildu atbalstu ASV ekonomikai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Jaunievēlētais Amerikas Savienoto Valstu (ASV) prezidents Džo Baidens pēc stāšanās amatā rosinās piešķirt papildu palīdzību valsts ekonomikai. Dažādiem mērķiem Covid-19 pandēmijas seku mazināšanai varētu novirzīt 1,9 triljonus dolāru jeb vairāk nekā pusotru triljonu eiro.

"Amerikāņu glābšanas plāns" paredz dažādus pasākumus pasaules lielākās ekonomikas atdzīvināšanai. Baidens rosina pacelt federālo minimālo atalgojumu līdz 15 dolāriem stundā, palīdzēt štatu valdībām un vietējām pašvaldībām, palielināt Kongresa decembrī apstiprinātos stimulu čekus amerikāņiem līdz 2000 dolāru.

Jaunievēlētais ASV prezidents Džo Baidens
00:00 / 00:46
Lejuplādēt

"Mūsu glābšanas plāns palīdzēs arī mazajiem uzņēmumiem. Tie ir ekonomikas izaugsmes dzinējs. Bet tie ir smagi cietuši un tajos ir nodarbināta teju puse no visa valsts darbaspēka. Mūsu glābšanas plāns piedāvās elastīgus grantus smagāk cietušajiem uzņēmumiem, lai tie pārdzīvotu šo pandēmiju. Tieši naudas maksājumi, pagarināta bezdarbnieka apdrošināšana, īres maksājumu atvieglošana, pārtikas palīdzība, darbavietu saglabāšana frontes līnijā strādājošajiem cilvēkiem, palīdzība mazajiem uzņēmumiem. Šie visi ir glābšanas plāna atslēgas elementi, kas 12 miljonus amerikāņu izvedīs no nabadzības," sacīja Baidens.

Viņš arī solīja jau sestdien, 16. janvārī, iepazīstināt ar vakcinācijas plānu, kura mērķis ir pirmajās 100 prezidentūras dienās pret Covid-19 vakcinēt 100 miljonus iedzīvotāju.

Demokrātus pārstāvošie pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi un Senāta demokrātu līderis Čaks Šūmers kopīgā paziņojumā jau atbalstījuši Baidena ierosinājumu un solīja to nodot Kongresam attiecīga likuma pieņemšanai.

Demokrātiem abās palātās būs vairākums, tāpēc plāns, visticamāk, tiks pieņemts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti