Atrod preses piegādēm nākamgad nepieciešamos 3,7 miljonus eiro

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Satiksmes ministrija (SM) atradusi preses piegādēm nākamgad nepieciešamos 3,7 miljonus eiro, pēc valdības koalīcijas sadarbības padomes sēdes pirmdien, 12. augustā, sacīja satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Jaunā konservatīvā partija).

Valdošās koalīcijas sadarbības padome pirmdien atbalstīja SM piedāvāto risinājumu – trūkstošos līdzekļus šīm vajadzībām ņemt no elektrovilcienu iepirkumam paredzētās naudas.

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits
00:00 / 00:45
Lejuplādēt
"Mēs esam paskatījušies mūsu "Pasažieru vilciena" iepirkumu grafiku, esam racionāli izvērtējuši, kādas darbības tiks veiktas 2020. gadā, kādas 2021. gadā. Un no tiem līdzekļiem, kas bija paredzēti "Pasažieru vilcienam" tieši depo celtniecībai un tehnoloģiju iegādei, mēs esam atraduši iespēju pārvirzīt līdzekļus no 2020. gada uz 2021. gadu, ņemot vērā vilcienu piegādes grafiku. Tā kā tur līdzekļi visi ir.

 

Preses piegādātāji var neuztraukties (..). Visi līdzekļi, kas paredzēti preses abonēšanas un piegādes atbalstīšanai – tie budžetā tiks iekļauti. Un vilcienu iepirkumu tas nekādā veidā nekavēs," teica Linkaits.

"Mēs pieņēmām lēmumu, nauda ir atrasta. Mēs turpināsim šo, jo, protams, mums kā valdošajai koalīcijai ir būtiski, lai šī te demokrātiskā balss neizzustu," sacīja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība"). Tomēr premjers uzsvēra, ka valdībai būs jāatrod ilgtermiņa risinājums, lai preses piegādi varētu nodrošināt ne vien nākamgad, bet arī turpmākos gadus.

Ministru kabinets sēdē otrdien, 13. augustā, lems par Latvijas Pastam nepieciešamo kompensāciju, lai segtu zaudējumus, ko rada drukātas preses piegāde reģionos.

KONTEKSTS:

Līdz šim abonētās preses piegādei SM budžetā nākamajam gadam rezervēti divi miljoni eiro. Taču prognozes liecināja, ka šī funkcija Latvijas Pastam radīs zaudējumus aptuveni sešu miljonu eiro apmērā. Tādēļ SM meklēja avotus, kur ņemt trūkstošos nepilnus četrus miljonus eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti