Pēcpusdiena

LIZDA iepazīstina ar alternatīvu pedagogu darba algu modeli

Pēcpusdiena

Mājsaimniecības var brīvprātīgi pieteikties radona gāzes bezmaksas mērījumiem

Arī Latvijā no tirdzniecības jāatsauc «Mars» ražotos šokolādes batoniņus

Arī Latvijā no tirdzniecības jāatsauc «Mars» ražotos šokolādes batoniņus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijā no tirdzniecības jāatsauc Nīderlandes rūpnīcā “Mars” ražotā produkcija, jo pastāv aizdomas, ka tā var saturēt plastmasas gabaliņus un apdraudēt patērētāju veselību.

Pārtikas un veterinārais dienestā (PVD) informēja, ka produkcija jāatsauc SIA “Saniteks” pēc ražotāja pieprasījuma. PVD dosies uz SIA “Saniteks” noliktavām, lai pārliecinātos, ka piesārņotie produkti tiek atsaukti no tirdzniecības.

"Produkcijas atsaukšanu ierosināja pats ražotājs. (..) Un tā ir vispārpieņemta gan Eiropas, gan pasaules prakse. Un šī informācija ir nosūtīta paralēli ne tikai Eiropas Komisijas ātrās brīdināšanas sistēmai informēšanai un atsaukšanai, bet arī visiem tiem, kas ir saņēmuši šo produkciju. Mēs redzam, ka tā ir "Saniteks" noliktava. Tālāk mēs veicam izmeklēšanu un noskaidrosim, kur tas aizgāja un cik ātrā laikā šis lielais piegādātājs varēs atsaukt šos produktus," norādīja PVD pārstāve Tatjana Marčenkova.

PVD: Dienests pārbaudīs, vai attiecīgos šokolādes batoniņus izņem no tirdzniecības
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

Ražotājs informējis produkcijas saņēmējus dažādās pasaules valstīs, ka no tirdzniecības jāatsauc sekojoši produkti:

PVD aicina patērētājus būt uzmanīgiem – iegādājoties minētos produktus, pievērst uzmanību un neiegādāties produktus ar kādu no iepriekš minētajiem partijas numuriem un derīguma termiņiem, kas tiek norādīti uz produkta iepakojuma.

"Jebkurā gadījumā, ja patērētājs redz attiecīgo produktu partijas ar attiecīgiem derīguma termiņiem, kas uz marķējuma parādās, tad viņiem ir tiesības šo produktu atdot atpakaļ un saņemt pat to samaksāto naudu," teica Marčenkova.

Gan PVD pārstāve, gan ārsts Hosams Abu Meri Latvijas Radio raidījumā "Pēcpusdiena" atzina – ja gadās līdz ar šokolādes gabaliņu apēst arī nelielu plastmasas gabaliņu, nekāds "lielais kaitējums" veselībai nebūs.

"Kas šajā mazajā šokolādes gabaliņā var būt? Viss iet ārā no organisma," teica ārsts. Savukārt PVD pārstāve piebilda – ja batoniņā gadās plastmasas gabaliņš, tad sliktākajā gadījumā ar to var sabojāt zobu.

Tikmēr produkcijas ražotājs var ciest ievērojami, jo zudīs uzticamība zīmolam, kas ir ļoti atpazīstams pasaulē. "Tā ir krīzes situācija uzņēmumam, un krīzes komunikācija parasti maksā visdārgāk," teica komunikācijas zinātņu doktore Renāte Cāne.

Jau vēstīts, ka šokolādes batoniņu ražotājs "Mars" paziņojis par miljona batoniņu atsaukšanu pēc tam, kad "Snickers" batoniņā Vācijā atrasts plastmasas gabals. Kopumā produkti tiks atsaukti no 55 valstīm, galvenokārt no Eiropas. 

Pērn "Mars" nopelnīja 33 miljardus ASV dolāru, kas pēc peļņas to ierindo septītajā vietā Amerikas Savienoto Valstu privāto uzņēmumu vidū.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti