Ar vērienīgu demonstrāciju Francijas lauksaimnieki panāk papildu atbalstu no valsts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem un 8 mēnešiem.

Francijas galvaspilsētā Parīzē ir notikusi vērienīga lauksaimnieku demonstrācija, kuras laikā tās dalībnieki norādīja uz sarežģīto situāciju nozarē. Pēc tikšanās ar “dumpinieku” līderiem valdības vadītājs paziņoja par papildu atbalstu šim tautsaimniecības sektoram.

Saskaņā ar policijas sniegto informāciju galvaspilsētā bija pulcējušies fermeri ar pusotru tūkstoti traktoriem. Akcija noritēja mierīgi, un pēc vairākām stundām tās dalībnieki sāka atstāt Parīzi.

Reaģējot uz zemnieku prasībām, Francijas premjerministrs Manuels Valss  paziņoja par papildu palīdzības programmas īstenošanu. Turpmākajos trīs gados ik gadu fermeriem tiks piešķirts vēl 350 miljonu eiro liels atbalsts.

Valss arī solīja pārstrukturēt parādus un aizdevuma maksājumus, kā arī samazināt sociālos maksājumus.

Fermeru neapmierinātību izraisīja krīze lauksaimniecības nozarē. Dažos reģionos apmēram piektā daļa saimniecību ir uz izputēšanas robežas.

Savukārt Eiropas valstu zemnieku kopīgā protesta akcija plānota pirmdien, 7.septembrī, kad Briselē varētu pulcēties aptuveni pieci tūkstoši lauksaimnieku, tostarp 100 dalībnieki no Baltijas valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti