Ar Vējoņa līdzdalību Igaunijā atklāj «Latvijas finiera» ražotni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Prezidents Raimonds Vējonis devies darba vizītē uz Igauniju, kur piedalījies uzņēmuma “Latvijas finieris” ražotnes atklāšanā. Tāpat viņam paredzēta tikšanās ar nesen ievēlēto Igaunijas prezidenti Karsti Kaljulaidu, kura drīz pēc ievēlēšanas viesojās Latvijā.

Bērza saplākšņa ražošanas rūpnīca atklāta Igaunijas vidienē, Kohilā, kur to izveidojis “Latvijas finiera” meitasuzņēmums “Kohila Vineer”. “Latvijas finieris” ražotnes attīstīšanā ieguldījis 80 miljonus eiro.

Prezidents pauda gandarījumu, ka viens no vadošajiem Latvijas uzņēmumiem paplašina savu darbību kaimiņvalstī, jo kokrūpniecībai ir īpaša loma visu Baltijas valstu ekonomikās.

Valsts prezidents sacīja, ka straujā globālās ekonomikas attīstība uzstājīgāk liek strādāt pie reģiona konkurētspējas veicināšanas un spējas stāties pretim daudzajiem izaicinājumiem. “Modernas industriālas tehnoloģijas un ražošanas nišas apvienojumā ar videi draudzīgiem, ilgtspējīgiem, atjaunojamiem risinājumiem ir mūsu nākotnes stāsts,” teica Vējonis. 

Pēc viesošanās Kohilā prezidents Vējonis devās uz Kadriorgas pili Tallinā, kas ir Igaunijas prezidentes oficiālā  rezidence.

Un pēc tam Vējonis piedalīsies svinīgā sarīkojumā par godu Latvijas neatkarības proklamēšanas 98. gadadienai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti