Rīta Panorāma

Rīgas Perfomances festivāls:STARPTELPA

Rīta Panorāma

Sācies "Kilograms kultūras" pirmā pusgada balsojums

Intervija ar Jāni Abāšinu

Apdrošinātāju asociācija: Nedaudz augusi lauksaimniecības sējumu apdrošināšana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šogad ir nedaudz augusi zemnieku aktivitāte un interese par lauksaimniecības sējumu apdrošināšanu, intervijā LTV raidījumam “Rīta Panorāma” pirmdien, 11. jūnija, rītā sacīja Latvijas Apdrošinātāju asociācijas vadītājs Jānis Abāšins.

Viņš atzina, ka tas ir noticis pēc pagājušajā gadā pieredzētajiem plūdiem. Visvairāk sējumu šobrīd ir apdrošināti Zemgalē – ap 20%. Jau mazāk Kurzemē un Vidzemē – “padsmit” % sējumu, savukārt vismazāk Latgalē – mazāk nekā 10%.

Abāšins norādīja, ka neliels pieaugums sējumu apdrošināšanā ir loģisks, jo nevar cerēt, ka vienā gadā tas ievērojami augs. Tikai gadiem un pat gadu desmitiem zemnieki un apdrošinātāji viens pie otra pierod un sāk sastrādāties.

KONTEKSTS:

Jautājums par sējumu apdrošināšanu aktualizējās pēc pagājušajā gadā pieredzētajiem plūdiem. Pēc ilgstošām lietavām vasaras otrajā pusē daudzviet Latgalē izcēlās plaši plūdi, kas rudenī pārņēma arī atsevišķus Kurzemes novadus. Toreiz daudzi zemnieki nebija apdrošinājuši savus īpašumus, tādējādi varēja palikt bez kompensācijas. Talkā lauksaimnieku atbalstīšanā gan nāca valsts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti