Dienas ziņas

Cēsīs sveic "Gada cilvēkus 2013"

Dienas ziņas

Starptautiskā izglītības pētījuma rezultāti un secinājumi

Amatas novadā vēl aizvien nav neviena bankomāta

Amatas novadā joprojām nav neviena bankomāta

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Amatas novads ir viens no Vidzemē lielākajiem, tomēr novada teritorijā iedzīvotājiem aizvien nav pieejams neviens bankomāts skaidras naudas izņemšanai. Lai atvieglotu iedzīvotājiem ikdienu, novada pašvaldība radusi iespēju visās pagasta pārvaldēs uzstādīt bankas karšu lasītājus. Šādi iedzīvotājiem ir daudz ērtāk norēķināties par komunālajiem maksājumiem un veikt citas iemaksas.

Amatas novada galvenajai kasierei ikdienā krietni samazinājies darbs ar skaidru naudu, jo aizvien biežāk pārvaldē ierodas ļaudis, kas dažādus maksājums vēlas veikt, izmantojot banku kartes.

„Maksā komunālos maksājumus, nekustamā īpašuma nodokļa maksājumus, valsts nodevas, pašvaldības nodevas. Tā kā izmanto," saka  Amatas novada nodokļu administratore Rudīte Stūrīte.

Novada iedzīvotājas Vaira Zauere un Ilva Puriņa atzīst,  - fakts, ka novada teritorijā nav pieejams bankomāts, cilvēkus mudina būt mūsdienīgiem un biežāk izmantot internetbankas sniegtās iespējas, vai arī gan veikalos, gan par dažādiem pakalpojumiem norēķināties ar maksājumu kartēm.

Taču bankomāts būtu vajadzīgs . Līdz šim sarunas par tā uzstādīšanu novada teritorijā ar bankām bijušas nesekmīgas. Galvenokārt jau nelielā iedzīvotāju skaita dēļ, tomēr cerība, ka skaidras naudas izņemšanai vairs nebūs jāmēro ceļš uz Cēsīm vai Līgatni, novadā nav zudusi.

„Mums sarunas turpinājās šinīs dienās ar „Swedbanku", ka tomēr vienā no ciemiem Ieriķos tiks uzstādīts bankomāts," saka Amatas novada domes priekšsēdētāja Elita Eglīte.

Tomēr, pat ja arī Ieriķos bankomāts būs, tas neatrisinās Zaubes un Nītaures iedzīvotāju situāciju, - šejienes ļaudīm joprojām nāksies mērot līdz pat 40 kilometriem lielu attālumu, lai izņemtu skaidru naudu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti