Panorāma

Varētu atsākt sporta nodarbības ārpus telpām

Panorāma

Balsoja par neatkarības atjaunošanu

"Air Baltic" gatava atsākt lidojumus 13. maijā

«airBaltic» gatava atsākt lidojumus 13. maijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Valdības turpmākos lēmumus par Covid-19 ierobežojumiem ar nepacietību gaida nacionālā lidsabiedrība "airBaltic". Uzņēmuma vadītājs Martins Gauss stāstīja, ka pēc ārkārtējās situācijas lidojumos pasažieriem tiks izdalītas sejas maskas un nepieciešamības gadījumā daļa sēdvietu lidmašīnās varētu palikt tukšas.

Latvijā ārkārtējā situācija ir spēkā līdz 12. maijam. Šajā laikā starptautiskie pasažieru lidojumi notiek tikai ar īpašu satiksmes ministra atļauju, un tāpēc lidosta ir gandrīz tukša. Tikmēr nacionālā aviokompānija "airBaltic" gatavojas, lai jau 13. maijā atsāktu regulāros lidojumus.

Šobrīd "airBaltic" mājaslapā var iegādāties biļetes uz 14 dažādiem galamērķiem ar izlidošanas datumu 13. maijā. Tajā skaitā lidojumi plānoti uz Amsterdamu, Stokholmu, Londonu, Briseli un Maskavu.

"Mēs būsim tehniski gatavi veikt šos lidojumus, ja mums tas tiks ļauts, tātad, ja ārkārtējā situācija būs beigusies. Protams, ja tā tiks pagarināta, mums nāksies lidojumus atcelt un pasažieru rezervācijas pārcelt uz nākotnes lidojumiem," teica Gauss.

Kompānijas vadītājs uzsvēra, ka jau šobrīd "airBaltic" veic repatriācijas reisus, kas liek uzturēt gatavībā gan tehniku, gan personālu. Gauss norādīja, ka pasažieriem pēc lidojumu atsākšanas būs jārēķinās ar jaunām distancēšanās prasībām, turklāt dažādās lidostās ierobežojumi var krietni atšķirties.

"airBaltic" savos lidojumos pasažieriem dalīšot maskas, taču speciāli atstāt brīvas sēdvietas kompānija plāno tikai gadījumā, ja tā kļūtu par obligātu prasību.

"Esam gatavojušies scenārijam, ka vidējai sēdvietai jāpaliek tukšai. No praktiskā viedokļa gan jāteic, ka distance no priekšā sēdošā pasažiera ir pat mazāka nekā no pasažiera, kas sēž blakus. Tādēļ mēs uzskatām, ka labākais ceļš uz priekšu būtu katru pasažieri nodrošināt ar masku, ko mēs jau darām repatriācijas lidojumos," klāstīja aviokompānijas vadītājs.

Valdība skaidrību par ārkārtējās situācijas pagarināšanu sola nākamnedēļ.

Satiksmes ministrijā norādīja, ka pagaidām par kādu īpašu regulējumu aviosatiksmes atsākšanai nedomā.

Koalīcijas partijas arī izvairās no solījumiem, ka ierobežojumi pēc 12. maija varētu kļūt vaļīgāki. Ministru prezidents Krišjānis Kariņš ("Jaunā Vienotība") uzsvēra, ka svarīgi gaisa satiksmes atjaunošanu apspriest ar citām Eiropas valstīm, turklāt lidojumu atsākšana nedrīkst notikt strauji.

"Tur būtu arī kaut kāds pakāpeniskums,  jo pretējā pusē jābūt līdzīgiem apstākļiem un līdzīgiem nosacījumiem kā mums. Mēs jau negribam nejauši veicināt jaunu vīrusa vilni Latvijā, ja mēs sāksim aktīvi lidot uz vietu, kur saslimstība ir pavisam citā trajektorijā," norādīja premjers.

"airBaltic" joprojām strādā aptuveni 1000 darbinieku, savukārt ar 700 personām darba attiecības pārtrauktas. Kompānijas vadītājs Gauss stāstīja, ka atlaistajiem darbiniekiem būs iespēja atgriezties, kad pieprasījums pēc lidojumiem būs pietiekami augsts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti