45 «Liepājas metalurga» darbinieki iesnieguši atlūgumus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

45 finanšu grūtībās nonākušā „Liepājas metalurga" darbinieki iesnieguši atlūgumus, informē Valsts darba inspekcija.

Tā pārbaudē konstatējusi, ka visi šie cilvēki no darba aizgājuši brīvprātīgi un nekādi pārkāpumi darba attiecību izbeigšanā nav konstatēti. Šiem cilvēkiem nodrošinātas tādas pašas sociālās garantijas, kādas tās būtu atlaišanas gadījumā, proti, izmaksāts pabalsts atlaišanas pabalsta apmērā un kompensācijas.

„Mums nav pamata uzskatīt, ka šie iesniegumi par darba attiecību izbeigšanu būtu prettiesiski iegūti vai būtu piespiests tos uzrakstīt. Darbinieki ir izteikuši paši savu vēlmi. Šobrīd mums informācija par, ka vēl kāds būtu uzrakstījis masveidā atlūgumu, mums nav,” saka Valsts darba inspekcijas pārstāvis Aivis Vincevs. „Tas pamatojums no darbinieku puses, ko skaidro uzņēmuma pārstāvji, ir tādi, ka šie darbinieki lielākoties „Liepājas metalurgā" veikuši papilddarbu vai arī viņi ir bijuši pensijā un saņēmuši jau pensiju, līdz ar to tas viņiem nav primārais darbs un ienākumi. Tāpat mums ir iesniegts rakstisks rīkojums, ko uzņēmuma pārstāvji izdevuši iekšienē, ka ir jāapkopo iespējamo atlaižamo personu skaitu. Līdz ar to atlaišanas procedūra varētu teikt, ka ir uzsākta.”

Lai uzņēmumā skaidrotu, kādas būs sociālās garantijas no darba atlaistajiem cilvēkiem, un darbiniekus informētu par viņu tiesībām šādos gadījumos, jaunnedēļ uz „Liepājas metalurgu" dosies Valsts darba inspekcijas vadība. Uzņēmums iepriekš pieļāva, ka varētu samazināt vairāk nekā divsimt štata vietu.

Jau ziņots, ka šonedēļ Nodarbinātības valsts aģentūrā reģistrējās pirmie četri bezdarbnieki – bijušie „Liepājas metalurga” strādnieki. Uzņēmuma vadība sola, ka jau drīzumā varētu tapt zināms potenciālais investors.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti