Dividenžu apjoms pasaulē otrajā ceturksnī sasniedzis rekordaugstu līmeni

Pasaulē lielāko akciju biržās kotēto uzņēmumu akcionāriem izmaksāto dividenžu apjoms šogad otrajā ceturksnī pieaudzis līdz 568,1 miljardam dolāru, kas ir visu laiku augstākais līmenis, liecina aktīvu pārvaldes kompānijas "Janus Henderson" publiskotais ziņojums.

Tajā teikts, ka 1200 pasaulē lielāko uzņēmumu akcionāriem izmaksāto dividenžu apjoms otrajā ceturksnī gada griezumā pieaudzis par 4,9%.

"Janus Henderson" norāda, ka pusi no šī kāpuma nodrošinājušas bankas, ņemot vērā to ienākumu pieaugumu, ko veicina procentu likmju palielināšanās.

Apkopotā informācija liecina, ka dividenžu apjoms otrajā ceturksnī visstraujāk pieaudzis uzņēmumos Eiropā, neieskaitot Lielbritāniju, kur tas palielinājies par 9,7% un veidojis 184,5 miljardus dolāru.

Ziemeļamerikas uzņēmumi akcionāriem dividendēs izmaksājuši 165,3 miljardus dolāru, kas ir par 4,2% vairāk nekā pirms gada.

Šveices pārtikas un dzērienu ražotājs "Nestle" bijis vislielākais dividenžu izmaksātājs, kuram seko Lielbritānijas banka HSBC un Vācijas autoražotājs "Mercedes-Benz".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti