Izrādes minorā un milzu lelles. Teātra ieteikumi tuvākajam laikam

Izrādi, kas, iespējams, patiks tiem, kas noguruši no visāda veida eksperimentiem, piedāvā Latvijas Nacionālais teātris, jo uzvedumā "Bezkaunīgais vecis" nekādu eksperimentu tiešām nav. Savukārt Latvijas Leļļu teātris piedāvā tikšanos ar divām ļoti gara auguma lellēm izrādē "Skolotājas". 

Izrādes minorā un milzu lelles. Teātra ieteikumi tuvākai nākotnei
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Bezkaunīgais vecis "

Kopš pagājušās nedēļas Latvijas Nacionālajā teātrī rosās "Bezkaunīgais vecis" – no daudzskaitļa pāriedams uz vienskaitli, režisors Gatis Šmits parāda, ka Anšlava Eglīša darba interpretācijā izcēlis vienu no trim varoņiem – Jāni Bertoldu senioru.

Iekļaujot izrādi repertuārā, teātris droši vien ir rēķinājies ar skatītāju nostaļģiju pēc Mihaila Kublinska 1990. gada iestudējumu ar skatuves leģendām – Alfrēdu Jaunušanu, Kārli Sebri, Jāni Kubili, Elzu Radziņu un Veltu Līni. Vienlaikus tas ir arī risks – lai cik lieliski nebūtu tie Nacionālā teātra aktieri, kas spēlē pašreizējā iestudējumā, tādu zvaigžņu statusa viņiem nav.

Galvenā atšķirība ir intonācijā – Gata Šmita iestudējums ir vairāk minorā, tajā ir samērā daudz skumju un nostalģijas, un neatstāj sajūta, ka aktieri valdās, lai ievērotu režisora ieceri.

Lomās Juris Lisners, Lāsma Kugrēna, Voldemārs Šoriņš, Ivars Puga un citi.

"Skolotājas"

Latvijas Leļļu teātris nākamnedēļ iziet no savām telpām, lai pirmo reizi Rīgā parādītu pagājušajā vasarā Valmieras vasaras teātra festivālā pirmizrādīto iestudējumu "Skolotājas". Tā būs iespēja iepazīties ar milzu izmēra lellēm – sporta skolotāju Artu Vidēju un vācu valodas skolotāju Inesi Strazdiņu, uzspēlēt ar viņām basketbolu un iemācīties kādu dziesmu no bērnu vecvecāku repertuāra.

Izrāde "Skolotājas" Valmieras vasaras teātra festivālā
Izrāde "Skolotājas" Valmieras vasaras teātra festivālā

Izrādes režisors Edgars Kaufelds Rīgā to rādīs 29., 30. un 31. maijā Gaujas ielā 23, Rīgas 45. vidusskolas teritorijā.

Starp citu, Valmieras vasaras teātra festivāls ir izsludinājis šā gada repertuāru, un tajā iekļautas trīs pagājušā gada izrādes bērniem, arī "Skolotājas". Taču par pilnu šā gada repertuāru, kurā ir gan Valtera Sīļa, gan Elmāra Seņkova, Ivetas Poles, Mārtiņa Eihes, Matīsa Budovska un citu režisoru darbi, runāsim jūlijā, bet kalendārā 2., 3. un 4. augustu var ierakstīt jau šodien.

Un vēl – ceturtdien, 23. maijā, Rīgā gaidāmas divas pirmizrādes. Dailes teātrī britu režisora Džefa Džeimsa "Wintera stāsts" – versija par Viljama Šekspīra "Ziemas pasaku", savukārt Latvijas Nacionālajā operā un baletā pirmizrāde Gaetāno Doniceti operai "Mīlas dzēriens".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti