Reģionālajos autobusos mēnešbiļete būs jāievieš līdz 1. jūnijam

Pasažieru pārvadājumos ar reģionālajiem autobusiem laika biļete 30 dienām pilnā apmērā jāievieš līdz šī gada 1. jūnijam, lēmusi Sabiedriskā transporta padome, pamatojot lēmumu ar jauno sabiedriskā transporta biļešu sistēmu, kas pakāpeniski stāsies spēkā ar 1. aprīli.

Kā iepriekš norādījusi Autotransporta direkcija, ja šobrīd mēnešbiļete autobusā pasažierim atmaksājas pēc 41 brauciena, tad pēc jaunās tarifu sistēmas ieguvums pasažierim autobusos būs jau no 21. brauciena. Līdz ar to pasažieri, kuri sabiedrisko transportu lieto bieži, maksās mazāk. No 1. aprīļa šis princips tiks ieviests autobusos, kuros pasažieriem jau tagad tiek piedāvātas mēneša biļetes.

Padome arī precizējusi, ka biļetes, kas iegādātas iepriekšpārdošanā autoostās vai dzelzceļa kasēs un lietotnē, būs derīgas arī pēc 1. aprīļa.

Tām var tikt piemērots iepriekš spēkā esošais tarifs, tomēr ne ilgāk kā līdz šī gada 10. aprīlim. 

Iegādājoties abonementa biļeti līdz 1. aprīlim, tiek piemērots spēkā esošais abonementa biļetes veids. 

Vienlaikus pieņemti lēmumi par izmaiņām reģionālo autobusu maršrutos Ādaži–Carnikava, kā arī apstiprināti maršrutu Rīga–Bauska ekspreša reisu ieviešanas principi. 

Sabiedriskā transporta padomes sēdē apstiprinātas izmaiņas šādos reģionālo autobusu maršrutos:

  • lai Kadagā dzīvojošie skolēni varētu nokļūt uz mācību iestādēm Carnikavā, maršrutā nr. 6842 Ādaži–Carnikava no šī gada septembra (jaunā mācību gada) plānots darba dienās mācību laikā atklāt jaunu reisu plkst. 07.55 no Kadagas;
  • maršrutā nr. 7480 Rīga–Bauska vairāki reisi tiks pārveidoti par ekspreša reisiem ar sākotnēji plānotajām pieturām Rīgas starptautiskā autoosta, Iecava un Bauskas autoosta, līdz ar to reizi aptuveni četrās stundās būs viens ekspreša reiss, kas pasažieriem ceļā starp galvaspilsētu un Bausku varētu ietaupīt no 5 līdz 25 minūtēm):
    • reiss darba dienās (pirmdiena–piektdiena) plkst. 06.00 no Bauskas autoostas Rīgā pienāks plkst. 07.10 (iepriekš plkst. 07.30);
    • nedēļas nogalēs (sestdiena, svētdiena) reiss plkst. 07.10 no Bauskas autoostas Rīgā pienāks plkst. 08.15 (iepriekš plkst. 08.40);
    • reiss katru dienu plkst. 08.30 no Rīgas Bauskā pienāks plkst. 09.35 (iepriekš plkst. 09.50);
    • katru dienu autobuss rīta reisā no Bauskas uz Rīgu izbrauks par piecpadsmit minūtēm vēlāk – plkst. 09.55 (iepriekš plkst. 09.40) un Rīgā pienāks plkst. 11.00;
    • autobuss katru dienu pēcpusdienas reisā no Rīgas izbrauks plkst. 15.20 (iepriekš plkst. 15.30);
    • autobuss katru dienu pēcpusdienas reisā no Bauskas izbrauks plkst. 16.50 un Rīgā iebrauks plkst. 18.00 (iepriekš plkst.18.10);
    • autobuss katru dienu vakara reisā no Rīgas izbrauks plkst. 18.20 (iepriekš plkst. 18.10).

Informācija par konkrētiem datumiem izmaiņu ieviešanā reģionālo autobusu maršrutu izpildē tiks publiskota pēc saskaņošanas ar partneriem.

Sēdē diskutēts arī par jaunu bezmaksas maršrutu ieviešanu sabiedriskā transporta maršrutu tīklā un esošo bezmaksas reisu analīzes rezultātiem. Autotransporta direkcijai uzdots uz padomes jūlija sēdi iesniegt priekšlikumus par bezmaksas maršrutu turpmāku noteikšanu par maksas maršrutiem, vienlaikus veicot potenciālo pasažieru skaita pieauguma analīzi vai priekšlikumus par turpmāku bezmaksas reisu noteikšanas lietderību. 

KONTEKSTS:

No 1. aprīļa stāsies spēkā jauna reģionālā sabiedriskā transporta (autobusu un vilcienu) biļešu un tarifu sistēma, kas skars visus reģionālo autobusu un vilcienu maršrutus.

Autotransporta direkcija iepriekš skaidroja, ka esošā reģionālā sabiedriskā transporta tarifu sistēma Latvijā ir spēkā kopš 2020. gada, taču arī pirms tam tā praktiski nav tikusi reformēta.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti