Panorāma

Lietuvā skandāls sašūpo ekonomikas ministres krēslu

Panorāma

Eksperti: Krievijai jāsamaksā par karu Ukrainā

Ukrainas ministrs redz sadarbības iespējas ar Latviju

Ukrainas amatpersona vizītē Latvijā saskata sadarbības iespējas loģistikā

Ticu, ka Latvija un Ukraina spēs attīstīt divpusējo ekonomisko sadarbību, īpaši tirdzniecības, transporta, enerģētikas un investīciju jomā. Tā pēc vizītes Latvijā sacīja Ukrainas Ministru kabineta ministrs Olehs Nemčinovs.

Nemčinovs vizītes laikā Latvijā piedalījās starpvaldību komisijas sēdē. Tajā temati bija saistīti ar to, kā Latvija un Ukraina var sadarboties gan tagad, gan pēc kara beigām.

Ukrainas amatpersona pieminēja arī sadarbību militārajā jomā, bet plašāk izteicās par sadarbību loģistikā. "Ja runājam par citiem jautājumiem, tad esam runājuši tieši par transportu un loģistiku. Īpaši par trīs Latvijas ostām, kuras varētu izmantot tranzītam un Ukrainas graudu pārvadāšanai.

Mūsu dzelzceļa sliedes Latvijai, Ukrainai un Lietuvai ir vienādas. Bet Polijai ir cita izmēra. Agrāk mums tranzīts bija caur Baltkrieviju. Mums ir kritiski svarīgs tas, ko apspriedām par jaunas dzelzceļa līnijas būvēšanu. Domāju, ka ukraiņi negaidīs, kamēr beigsies karš. Ir uzdots šo uzdevumu realizēt jo ātrāk, jo labāk," sacīja Nemčinovs.

Ukrainas Ministru kabineta ministrs un Latvijas ekonomikas ministre bija vienisprātis, ka sadarbība nākotnē ir iespējama un būs izdevīga abām valstīm.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti